Як можна використовувати мандарини в кулінарії: 9 святкових та доступних всім ідей

Запіканка з італійською пастою. Змастіть олією жароміцну форму для запікання, посипте дно і боковини мандариновою цедрою (тільки верхньою «кольоровою» частиною шкірки!). Струсіть надлишки, посоліть і поперчіть. Викладіть вміст запіканки, додайте вершковий або томатний соус і готуйте згідно рецепту.

Запашний новорічний овочевий гарнір. Змішайте трохи мандаринової цедри, трохи мандаринового та лимонного соку, оливкову олію, сіль та свіжомелений чорний перець. Перемішайте з морквою і соломкою з корінця селери і запікайте при 200 ° С до готовності. Подавайте до запеченої баранини чи лососю.

Добавка до морозива або фруктового салату. Збийте вершки. Додайте трохи цедри та 1 ст. л. темного рому. Використовуйте при подачі солодкої випічки (вафель або тонких млинців), а для початку просто вмочіть палець у цю масу і спробуйте.

Мандаринові приправи. Змішайте 1 ст. л. підсушеної мандаринової цедри з 1 склянкою цукру (180 г). Пробийте у чаші блендера до однорідності. Використовуйте скрізь, де використовуєте цукор.

Ароматна сіль. Помістіть невелику гілочку розмарину та  цедру мандарину в кухонний комбайн і подрібніть. Змішайте зі 100 г дрібної морської солі і розкладіть на підносі для просушки в сухому місці, від 5 годин і більше. Приправляйте рибу, креветки, яловичину, свинину чи курку.

Найздоровіший цитрусовий “чай”. Почистіть мандарини, лайм, лимон та відваріть з паличкою кориці та невеликою кількістю свіжого кореня імбиру. Процідіть, розлийте по келихах і додайте мед. Розмішайте і пийте – можна під ялинкою.

Коктейль для дорослих Змішайте 1:1 сік мандаринів та шампанське (або інше ігристе). Побалуйте себе та своїх близьких, але без фанатизму!

Коктейль для дітей і не лише. Очистіть мандарин, видаліть усі кісточки. Змішайте його м’якоть та сік з молоком та морозивом. Перелийте в старомодні керамічні кружки та додайте соломинки. Можна посипати натертим на дрібній терці гірким шоколадом. Шик!

Лід для напоїв. Змішайте ромашковий або інший трав’яний чай з невеликою кількістю  мандаринового соку. Розлийте в формочки для льоду. Заморозьте і подавайте до компоту чи морсів.

Пасевич Анна
Пасевич Анна
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я