Експерти розповіли, чим насправді корисні ананаси

0
Експерти розповіли, чим насправді корисні ананаси
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ананас – багате джерело вітаміну С: всього в одній чашці свіжого ананасу його міститься навіть більше за денну норму. Вітамін С стимулює вироблення імуноглобуліну в організмі, посилюючи його природний захист від вірусів та хвороботворних бактерій.

Цей вітамін надзвичайно корисний для шкіри: він стимулює вироблення природного колагену, зменшуючи видимі ознаки старіння, і надає шкірі сяйва. Крім того, вітамін С – потужний природний антиоксидант. Разом з флавоноїдами (які також у достатку містяться в ананасі) він захищає клітини організму від пошкодження вільними радикалами, зменшує запалення та забезпечує профілактику різних хронічних захворювань: таких як ішемічна хвороба серця та хвороба Альцгеймера.

Тропічні фрукти також надзвичайно багаті на марганець. Він необхідний для підтримки здоров’я і міцності кісток. Згідно з дослідженням університету штату Орегон, достатня кількість марганцю в організмі пов’язана з низьким ризиком розвитку остеорпорозу. Якщо регулярно їсти ананас, про дефіцит цього мінералу турбуватися не доведеться – в одній чашці свіжого фрукта міститься близько 78% денної норми.

Ви, напевно, чули про те, що ананас сприяє жироспалению. Ця властивість фрукта до кінця не вивчена, тому однозначно підтвердити чи спростувати цю інформацію вченим поки що не вдалося. Експерименти на тваринах показали, що фермент бромелайн, яким багатий ананас, прискорює розщеплення жирів в організмі, проте досліджень усе ще недостатньо. Зате в іншій корисній властивості бромелайну можна не сумніватися – він ефективно стимулює процеси травлення, сприяючи активнішому розщепленню білків. Саме тому м’ясні страви часто подають із соусом з ананасів — з ними важку їжу набагато легше переварити.

Нехай ананас не має доведеної жироспалюючої дії, його варто додати до раціону всім, хто стежить за фігурою. Він низькокалорійний (близько 50 ккал на 100г) і при цьому багатий на клітковину, вітаміни і мінерали. Ананас можна додавати в салати, соуси для м’яса, десерти або їсти як самостійну страву. Крім того, він відноситься до тих фруктів, які майже не втрачають своїх корисних властивостей при консервуванні . Головне, вибирайте продукт у власному соку, а не цукровому сиропі, щоб уникнути споживання зайвих вуглеводів.

попередня статтяЛікарі рекомендують вживати цей копійчаний фрукт для зниження артеріального тиску
наступна статтяГотуй тіло взимку: кращі домашні процедури для чудового силуета
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я