...

Як урізноманітнити своє щоденне чаювання та що додати до чаю

Підпишіться на нас:

Різноманітність чаїв в останні роки просто величезна: зелений чай, чорний, червоний, жовтий і навіть синій. Кожен може знайти чай на свій смак, і не обмежувати себе чорним чаєм, в якому дуже багато таніну. І звичайно чай завжди можна зробити трохи кориснішим, урізноманітнивши його корисними добавками: спеції, фрукти, ягоди. Так чай насичується ароматом продукту, який ви додали до напою. Але чим урізноманітнити свій улюблений чай?

Кориця. Корицю можнадодавати до багатьох напоїв, адже кориця має властивість прискорювати обмінні процеси в організмі, покращувати роботу нирок, травлення, очищає обличчя, має своєрідний протипаразитарний ефект і просто очищає організм. Кожен день її додавати не потрібно, але інколи вона може принести досить багато користі і навіть допоможе зігрітися в холодну пору року.

Важливо – додають до чаю справжню цейлонську корицю, а не китайську касію. До речі, тут слід зазначити ще один факт: кориця розріджує кров.

Чорний перець. Чорний перець має властивість термогенезу, тобто незначне підвищення температури тіла за рахунок розгону кровообігу. За рахунок цього людина швидко зігрівається в холодну пору року, підвищується працездатність, підвищується швидкість обмінних процесів.

Лавандовий чай. Останнім часом у магазинах можна побачити квіти лаванди, і звичайно їх з легкістю можна заварити разом з чаєм. Він має протилежну дію на відміну від чаю з чорним перцем. Лавандовий чай розслаблює та знижує рівень стресу, його можна пити на ніч, але не протягом дня.

Барбарис. Барбарис містить велику кількість вітаміну С, Е, калію та заліза, а ще він відмінно покращує роботу травлення, чому приносить користь організму та шкірі обличчя.

Глід. Насправді можна просто взяти ягоди глоду, зелений чай та заварити все це. Ви швидше за все знаєте, що глід корисний для серцево-судинної системи, та й за рахунок діуретичного ефекту напою, що вийшов, зменшується набряклість обличчя і тіла.

Апельсиновий чай або чай із цедрою апельсина п’ю ті, хто хоче бадьорості, працездатності та активності, адже аромат цитрусових підвищує концентрацію, пам’ять та роботу головного мозку.

Чай із сушеними яблуками. Насправді такий напій краще заварювати тоді, коли ви плануєте провести час вдома, оскільки він має виражений діуретичний (сечогінний) ефект. Такий варіант напою підходить тим, хто хоче позбутися набряклості обличчя та тіла. Іноді сушені яблука замінюють на груші.

Чай імбирний. Насправді досить популярний напій за рахунок дії імбиру, який зігріває, має протипаразитарний ефект, покращує роботу травлення, а також підвищує імунітет.

Ну і останній варіант – з додаванням ягід: чорна смородина, полуниця, журавлина, малина, обліпиха. Найчастіше беруть заморожені ягоди, які розминають та додають у чай. Такий напій має властивість підвищувати імунітет за рахунок великої кількості вітаміну С в ягодах, а також чай отримує діуретичну властивість (сечогінну), яка знижує тиск, виводить зайву рідину і знижує набряклість.

Стаття несе ознайомлювальний характер – залишайтеся красивими та здоровими, пам’ятайте, що за наявності серйозних проблем зі здоров’ям варто поговорити з фахівцем.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я