...
ГоловнаКулінаріяАроматні картопляні булочки – всі будуть просити ще

Ароматні картопляні булочки – всі будуть просити ще

Підпишіться на нас:

Приготуйте картопляні булочки. Вони такі апетитні. А як смакують до борщу чи супу. Рецепт розрахований в середньому на 20 булочок.

Інгредієнти

Підготуйте наступні:

  • картопляне пюре – 150 г;
  • вода – 80 мл;
  • молоко – 80 мл;
  • вершкове масло – 70 г;
  • цукор – 50 г;
  • сіль – 1 ч.л.;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 450 г;
  • сухі активні дріжджі – 7 г.

Як приготувати булочки

Починаємо готувати тісто. Для цього потрібно буде з’єднати воду, молоко, цукор та сіль, вершкове масло. Нагрійте все до теплого стану. Мета – масло має почати танути. Тепер в масу додайте картопляне пюре. Збийте все блендером чи міксером.

На наступному етапі покладіть в отриману масу дріжджі та 150 г борошна. Ще раз збийте, щоб маса була однорідною. Ми на половині шляху готового тіста. Далі потрохи додавайте решту борошна та замісіть тісто. Воно має вийти гладким та липким. Покладіть його в миску, накрийте чистим рушником та поставте в тепле місце, щоб тісто підійшло. На це піде близько години, а об’єм збільшиться вдвічі.

Тепер переходимо до формування. Розділіть тісто на 20 кульок. Розкачайте їх тонким шаром. Краєчки зберіть до середини та переверніть ліпниною донизу. Тепер покачайте кульку, щоб зроблений вузлик закріпився.

Готові кульки викладіть на деко з пергаментом. Відразу у духову шафу не ставте. Спершу вони мають підійти протягом 30-40 хвилин. Змастіть кожну з них жовтком з молоком. Випікати у духовці при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин. Смачного!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...