Чи допомагає насправді часта стрижка відростити волосся

Підпишись на нас:

«Щоб швидше відростити волосся, його потрібно якнайчастіше стригти». Напевно, ви не раз стикалися з цим твердженням. У нього є як прихильники, так і противники, так що всі дівчата, що відрощують волосся, як правило, діляться, на два табори: ті, хто регулярно стриже кінці, і ті, хто не робить цього зовсім. Ми вирішили розібратися, чи правда волосся може швидше рости від стрижки і який з цих підходів все-таки правильніший, якщо ви вирішили відростити довгі здорові локони.

Почнемо з основ, а саме розберемо механізм росту волосся. Кожне нове волосся формується у волосяній цибулиці і починає рости зі швидкість приблизно 0,3-0,4 мм на добу. Фаза зростання в залежності від різних факторів триває від 2 до 7 років. Після закінчення фази росту, волосяний фолікул припиняє свою активність, а саме волосина «готується» до випадіння. Після того, як волосся випаде, через невеликий проміжок часу на його місці почне рости новий. Внести будь-які зміни в цей процес (як позитивні, так і негативні) може лише вплив безпосередньо на шкіру голови та волосяні фолікули, але ніяк не на кінці волосся.

Тобто, якщо ви вирішите освітлити волосся від коріння або ходите в мороз без шапки, волосся буде сильніше випадати і гірше рости. А якщо збудуєте правильний догляд за шкірою голови, навпаки почнуть зростати активніше. Але ніякі маніпуляції з кінчиками волосся на швидкість їхнього зростання не впливають.

Отже, щоб відростити волосся, його варто перестати стригти? Ні. Волосся має властивість сіктися на кінцях. І всі обіцянки відновити і «склеїти» кінці, які нам дає реклама косметичних засобів, не більше, ніж маркетинговий прийом. Коли кінчик волосся починає сіктися, цей процес незворотний: пошкодження з часом підніматимуться вище по волоссю. І не дивлячись на те, що від коріння ваше волосся продовжить відростати, швидкість пошкодження кінців буде значно швидшою. Якщо відмовитися від стрижки, волосся, безумовно, ставатиме довшим, але їх якість в якийсь момент перестане вам подобатися. І в цьому випадку, щоб повернути їм здоровий привабливий вигляд, відразу доведеться відрізати пристойну довжину. Тож якщо на швидкість росту волосся стрижка і не впливає, то на якість — однозначно. Тож не варто про неї забувати.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Помідори: 5 причин, чому їх варто їсти

Вони є багатим джерелом вітамінів та мінералів, необхідних для...

Не зіпсований, а найкорисніший: більше ніколи не викидай коричневий банан

Як часто ти дивилася на банан, що вкрився коричневими...

8 продуктів, які пригнічують апетит

Ви щодня думаєте, що поїсти, адже голод постійно долає...

Як зробити усмішку білою: достатньо однієї шкірки банана

Багато жінок і чоловіків у гонитві за сліпучою усмішкою...

Що приготувати з вівсяних пластівців, якщо не кашу на сніданок

Вівсянка та каша — нероздільні поняття. Якщо ви також...

Ліза Глінська нагадала фанам про вихованість та причину її роздратування щодо особистих питань

Останнім часом Лізу Глінську закидають питаннями про її вагітність....

Як лід може допомогти врятувати суп від кулінарних помилок

Ви варите гарячу першу страву, а вам пропонують покласти...