5 улюблених продуктів довгожителів – включи їх до свого раціону

0
5 улюблених продуктів довгожителів – включи їх до свого раціону
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Хочеш прожити до 100 років і зберегти при цьому здоров’я, красу та ясність розуму? Тоді вже з сьогоднішнього додай у свій раціон ці 5 прості та корисні продукти.

Збільшити тривалість життя можна не лише за допомогою занять спортом та регулярних візитів до лікарів, а й за допомогою корекції звичного раціону.

Скороти кількість споживаного цукру та солі, відмовся від фастфуду та ковбасних виробів, і замість них урізноманітнити своє меню цими 5 улюбленими продуктами довгожителів.

Волоські (грецькі) горіхи

Вченими доведено, що люди, які регулярно вживають горіхи, у літньому віці менш схильні до хронічних захворювань, а також проблем з психікою та пам’яттю. Об’їдатися ними зовсім необов’язково, продукт все ж таки досить калорійний: 2-3 горіхів на день тобі буде цілком достатньо.

Квасоля

Ці бобові добре впливають на роботу серця та кишечника, а також нормалізують рівень цукру в крові та допомагають не набирати зайві кілограми.

Чорниця

Всі ми з дитинства знаємо, що ця ягода з яскравим смаком підтримує гостроту зору, яка неминуче падає з віком. Крім того, чорниця зміцнює серцевий м’яз і добре позначається на когнітивних здібностях мозку.

Зелений чай

Цей напій містить сильні антиоксиданти, які борються з окислювальними процесами в організмі. Крім того, зелений чай покращує роботу серця, стабілізує тиск та знижує рівень холестерину в крові. Дві чашки цього цілющого напою день буде достатньо, тільки пий його без цукру.

Спеції

Для збільшення тривалості життя медики радять замінити спеціями частину солі — з ними страви виходитимуть такими ж смачними, але кориснішими. Чому? Спеції підтримують здоров’я серцево-судинної системи.

попередня статтяЩо додати в тісто для пишності: секрети від професійного пекаря
наступна статтяПісочне та розсипчасте печиво до чаю “Ріжки з сиром”
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я