Як відмовитися від ідеалів краси та полюбити себе: покроковий план

0
Як відмовитися від ідеалів краси та полюбити себе: покроковий план
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ми живемо в унікальний час: чи не вперше в історії мода не встановлює зразки краси, а підштовхує нас до прийняття себе такими, якими ми є. На подіумах панує інклюзивність, а тон статей у глянці кардинально змінився: більше ніхто не змушує жінок ставати стрункішими, одягатися певним чином або фарбувати волосся в інший колір. Але якщо вам, як і раніше, складно прийняти власну зовнішність, то ми зібрали покроковий план, як це зробити.

Думайте про переваги, а не недоліки

Найчастіше при виборі образу ми відштовхуємося від рис своєї зовнішності, які вважаємо недоліками. Від того, що хочемо приховати чи скоригувати. Візуально усунути живіт, подовжити ноги, збільшити груди і далі за списком. Цей підхід докорінно невірний. Спробуйте відштовхуватися від зворотного – від того, що вам подобається. Не приховуйте, а наголошуйте. Гарний колір очей чи волосся, тонку талію чи пишні груди — будь-що, що вважаєте своїми достоїнствами. Повірте, тоді ви подивитеся на себе зовсім іншими очима. А шопінг нарешті стане терапевтичним заняттям, а не випробуванням.

Звертайте власну увагу на свої переваги

Відноситися до афірмацій можна по-різному, але можемо впевнено стверджувати: вони таки працюють. Хоча б на суто психологічному рівні. Якщо якнайчастіше робити собі компліменти, є всі шанси в них повірити — навіть якщо спочатку сама ідея здаватиметься вам маячною. Зрештою, це не вимагажє багато зусиль — чому б не спробувати?

Знайдіть рольову модель, схожу на вас

Ключ до здорової самооцінки різних людей — інклюзивність. Репрезентація різних типажів зовнішності в медіа, моді та шоу-бізнесі важлива для того, щоб люди бачили когось, хто виглядає, як вони. В іншому випадку з’являються комплекси: людям починає здаватися, що вони не відповідають стандартам. Благо все змінюється на краще, і сьогодні навіть на подіумах, де колись панували жорсткі стандарти 90-60-90, стало набагато більше «земних» дівчат із різною фігурою. Щоб перестати випробовувати комплекси, оберіть відому зірку чи модель, схожу на вас. Це допоможе вам усвідомити, що ви не тільки красиві, але й можете досягти всього того, що і ця дівчина з обкладинки або екрану. Адже вона така сама, як ви.

Перетворюйте недоліки на переваги

Якщо ви вже досить «прокачали» свою самооцінку, знайшовши свої переваги та переставши акцентувати увагу на недоліках, то сміливо переходьте до наступного етапу. Будь-яку риса, яка здається вам вадою, можна перетворити на власну родзинку, яка відрізнятиме вас від інших.

Саме так легендарний редактор моди Діана Вріланд руйнувала існуючі стандарти краси: вона вибирала для своїх зйомок героїв з незвичайною зовнішністю і робила акцент саме на тому, що інші воліли б приховати. Барбру Стрейзанд вона просила знімати у профіль, щоб акцентувати носа, а Міка Джаггера — так, щоб у очі кидалися його пухкі губи.

Робіть так само. Зрозумійте нарешті, що всі стандарти краси – лише соціальний конструкт. Природа не допускає помилок, а ваша зовнішність прекрасна саме тим, що вона унікальна.

попередня статтяДомашній хумус, який нікого не залишить байдужим
наступна статтяЯк засолити оселедець по-корейськи: покроковий рецепт
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я