Фахівці розповіли, як працюють аромати – афродизіаки

0
Фахівці розповіли, як працюють аромати – афродизіаки
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Нюх –  дуже тісно і безпосередньо пов’язаний з лімбічною системою, яка формує емоції та реакції. Коли ми зустрічаємося з ароматом, він мимоволі викликає певні почуття, а також може пробудити автобіографічну пам’ять: віднести до приємних спогадів. Молекули ефірних олій настільки малі, що легко долають усі бар’єри організму. При нанесенні на шкіру вони легко потрапляють у кровоносну систему, при вдиханні впливають на мозок, запускаючи низку хімічних реакцій в організмі.

За рахунок цього афродизіаки

  • покращують емоційний стан
  • очищають розум від потоку думок
  • допомагають сконцентруватися на тілі, зрозуміти власні бажання та зігріти себе зсередини
  • приносять приємне розслаблення
  • роблять рухи більш плавними
  • пробуджують емоційну пам’ять

Як обрати

До афродизіаків відносяться ефірні олії іланг-ілангу, неролі, троянди, чорного перцю, пачулі, кориці, кардамону, мускатного горіха, амірису, уда, сандалового дерева, абсолюти жасмину, туберози та ванілі. У кожного ефірного масла та абсолюту є свій характер. Всі спеції – жаркі та гарячі, деревні аромати втілюють у собі силу та стійкість, а квіткові – чуттєвість. Чоловікам підійдуть мускатний горіх, кардамон, пачулі, листя бетеля, чорний перець, уди, неролі, які можна розбавити нотками цитрусових. А жінкам — ніжніші ваніль, квіткові акорди, оксамитовий сандал.

Як підібрати свій аромат

Завдання ароматів-афродизіаків – викликати певні емоції та приємні спогади, які асоціюються з теплом, тактильністю, збудженням, чуттєвістю. При знайомстві з ефірною олією звертайте увагу не тільки на її характеристики, а й насамперед на свою реакцію на аромат. Прислухайтеся до свого тіла: організм сам вибере те, що потрібно зараз.

Ефірні олії працюють одна з одною в синергії, посилюючи свої властивості. При використанні суміші з ефірних олій ми можемо повніше опрацювати стан з різних боків.

Наприклад, суміш олій іланг-ілангу, пачулі, чорного перцю, апельсина, мирри та кори кориці налаштовує на особливий вечірній стан, розслаблює та заземлює, включає сексуальне бажання. Кора кориці зігріває зсередини, апельсин додає впевненості у собі, а чорний перець підвищує лібідо.

Як використовувати

1. Нанести на шкіру

Для того щоб аромат яскравіше розкрився, нанесіть масло на пульсуючі точки – шия, зап’ястя і улоговинка на грудях. І не використовуйте паралельно інші засоби із різкими ароматами.

Якщо це готовий аромат, можна сміливо наносити на шкіру. Якщо ви використовуєте чисте ефірне масло, його потрібно обов’язково розвести в базовому рослинному, щоб уникнути алергічної реакції або опіку.

2. Додати в масажне масло

Прекрасний сценарій для спільного вечора зробити своєму партнеру масаж з його улюбленим ароматом.

3. Зробити аромаванну

Що може бути більш розслаблюючим і романтичним, ніж тепла ванна з улюбленими ароматами.

Важливо пам’ятати, що ефірні олії не розчиняються у воді. Тому, щоб зробити приємний ритуал безпечним, додайте 8-10 крапель ефірної олії в сіль для ванн, перемішайте або струсіть, а потім отриману суміш додайте у воду.

4. Включити аромалампу чи дифузор

Це може додати приємног затишку та романтизму для святкової вечері. Засвітіть свічки та увімкніть приємну музику. Так ви задієте всі органи почуттів і зможете повністю поринути в розслаблюючу атмосферу.

попередня статтяГотуємо куряче каррі швидко та просто
наступна статтяСирна запіканка з рисом та сухофруктами: дуже проста в приготуванні
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я