Як зробити, щоб одяг при пранні не линяв

0
Прання кольорових речей
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Після прання не завжди очікування збігаються із результатом. Іноді трапляються помилки, які стають фатальними для улюблених речей. Наприклад, була біла футболка, а стала зелена чи рожева. Це класика прання. Щоб цього уникнути, скористайтесь декількома порадами.

Корисні поради

В першу чергу потрібно пам’ятати, що потрібно розділяти речі за кольорами. Червоні, чорні та білі разом не перуть. Яскраві забарвлення тканин найчастіше линяють, тому не варто сподіватись на удачу.

Перед пранням варто закріпити фарбу. Особливо це стосується нових яскравих речей. Покладіть їх на декілька годин в сольовий розчин. Потім сполосніть та відправляйте в пралку.

Буває так, що помилка вже зроблена, речі полиняли, але ви вчасно це помітили. Якщо тканина ще лишилась мокрою, плями можна вивести за допомогою жовчного мила. Також можна приготувати спеціальний розчин. На 1л води додають 2 ст.л. перекису водню та 1 ст.л. прального порошку.

Ці поради можуть допомогти врятувати одяг, але найкращий спосіб не мати проблем — це правильно сортувати речі перед пранням. В цьому випадку у вас точно все буде лишатись у властивих їм кольорах.

попередня статтяПатисоновий перекладанець — смачне доповнення до вечері
наступна статтяЯк приготувати суп з горошком та фрикадельками
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я