Як заставити кактуси квітнути, простий метод для лінивих

0
Кактус та квітка
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Одні з найпопулярніших домашніх рослин – це кактуси. Колючі, так, але багато квітоводів їх люблять. Особливо привертають увагу маленькі екземпляри.

Приємно, коли рослини починають випускати квіти. Це означає, що вони ростуть в правильно організованих умовах та їм всього вистачає у догляді. Якщо ж кактуси не цвітуть, потрібно скористатись одним дієвим способом. Про нього зараз і розповімо.

Як зробити, щоб кактус зацвів

Найперше потрібно змінити умови поливу. З першої декади листопада і до першої декади березня скоротіть кількість поливів. Потрібно підливати воду один раз на 3-4 тижні. При цьому кількість рідини має бути мінімальна.

Кактуси хоча із теплих країв, але тримати їх біля опалювальних приладів не варто. Пересадіть їх в невеликий вазон та переставте подалі від батарей. В ідеалі потрібно також знизити нічну температуру на декілька градусів.

Пам’ятайте, що при появі квітів забороняється турбувати кактуси пересаджуваннями, зміною умов росту та ін. Рослина має стояти в спокої. Також можете підживити кактус фосфорнокислим калієм. Для приготування розчину потрібно всього 1 г на 1 л води. Нехай ваші кактуси будуть здорові та квітучі.

попередня статтяЯк приготувати суп з гарбуза
наступна статтяЯк приготувати гарбуз з розмарином
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я