Підсумки року: як правильно їх підвести

0
Підсумки року: як правильно їх підвести
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Напередодні новорічних свят у більшості людей виникає бажання озирнутися назад, на рік, що минає, і резюмувати його. Адже кожен має своє визначення прожитого року – чи був він продуктивним чи навпаки

Підбиття підсумків дуже допомагає, якщо ви хочете скласти індивідуальний план на наступний рік. Але іноді ми не знаємо з чого почати, як підбити підсумки року, що минає. У сьогоднішній статті ми допоможемо вам у цьому, підштовхнувши до роздумів. Тож почнемо.

Подумайте про таке:

  • Якою б фразою ви могли описати рік, що минає?
  • Якими для вас були пам’ятні події?
  • Чи змогли ви впоратися зі своїми страхами, і якщо так, то з якими?
  • Що вас тішило в поточному році, а що засмучувало?
  • Як ви справлялися із неприємностями?
  • Яких цілей ви хочете досягти у новому році?

Якщо рік, що минає, став насиченим для вас, важливо закріпити це почуття. Порадуйте себе приємними речами, зробіть подарунок як нагороду за старанність.

Підсумки року, що минає, це добре. Але це вже у минулому. Попереду майбутнє та новий день. Важливо правильно поставити цілі, яких ви хочете досягти в новому році.

Складаючи новий список на рік, важливо пам’ятати про наступні моменти:

Уникайте фраз: «Я хотіла б», «Я хочу», «Було б непогано» і т. д. Пишіть твердо і впевнено:

  • З нового року я займуся своїм здоров’ям: запишуся в басейн, а з 10:01 почну бігати;
  • я обов’язково зустріну своє кохання – для цього я буду більш відкрита до спілкування з новими людьми;
  • цього року я отримаю підвищення – для цього я зроблю те й те.

Ставте дати та часові проміжки на досягнення тих чи інших планів! Позначте у своєму списку дати, коли ви плануєте змінити роботу, відправитися у відпустку, закінчити написання курсової, зайнятися підготовкою до весілля, до якої дати вам потрібно змінити місце проживання і коли починається сезон знижок, щоб купити те, що давно хочете.

Ставте реальні цілі, а не космічні! Цього року ви навряд чи зможете “полетіти на Марс”, а ось записатися на йогу цілком реально.

Закріпіть свої цілі візуально! Це важливо, і справді дієво.

Якщо ваші плани є матеріальними, роздрукуйте картинки із зображеннями та повісьте їх над вашим робочим столом. Це можуть бути фото країн, куди ви мрієте поїхати, певного місця відпочинку, автомобіля чи будинку. Та будь що!

Ви можете роздрукувати з журналу потрібні вам картинки та наклеїти їх перед очима. Спостерігаючи їх щодня ви більше думаєте про це та ймовірність виконання задуманого підвищується.

Напишіть суму заробітку або кінцеву суму грошей, яку ви хочете відкласти наприкінці року і наклейте ще перед очима, щоб мозок звик до неї і почав думати у напрямі її досягнення.

Щоб задумане здійснилося, важливо жити цим, перейнятися глибоко ідеєю отримати це. Крім того, важливо, щоб це були ваші цілі, а не чужі.

попередня статтяПравильний спосіб варити яйця, щоб вони добре чистились
наступна статтяЕксперти розповіли, чи корисно спати без подушки
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я