...
ГоловнаЗдоров'яЧому хурма така корисна для літніх людей

Чому хурма така корисна для літніх людей

Підпишіться на нас:

Хурма – це їжа богів, але не в переносному, а прямому значенні слова, так перекладається “хурма” (diaspyros) з грецької мови. За що ж отримав цей фрукт таке “гучну” назву, за яскравий смак? Можливо, але переважно, за неоціненну користь для нашого організму.

Яскравий помаранчевий колір цього фрукта не тільки тішить око, але ще й вказує нам на те, що хурма багата на бета-каротин. Цей вітамін дуже корисний для зору та уповільнює процеси старіння в організмі.

Крім цього, у хурмі багато вітаміну РР, який відповідає за красу шкіри та волосся, магній у складі хурми знімає втому та стрес, цей елемент також необхідний для нормальної роботи серця, а залізо, якого у хурмі теж досить багато, підвищує гемоглобін, покращує склад крові. Хурма також багата калієм, який зміцнює стінки судин та йодом. А останній, до речі, у дефіциті майже у кожного міського мешканця.

Рекомендується з’їдати не більше трьох плодів на день, цього цілком достатньо, щоб наповнити організм вітамінами та поживними мікроелементами і при цьому не отримати проблем з ШКТ (шлунково-кишечний тракт).

До речі, якщо вам попалася хурма, яка в’яже, просто покладіть її на пару годинників у морозилку, після розморожування фрукт втратить терпкість.

Дякую, що дочитали статтю до кінця, сподіваюся, інформація була для вас корисна.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і судин, але це...

Синдром сухого ока: як він проявляється та якими засобами його лікувати

Відчуття «піску в очах» та печії, на жаль, добре знайоме багатьом із нас. Якщо ти відчуваєш подібні дискомфортні...

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість не визначає твою...

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став мало не щоденним супутником...