7 порад для ідеальної квашеної капусти

0
7 порад для ідеальної квашеної капусти
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо ви ще не квасили капусту, то поспішайте це зробити. Взимку знайдете, навіть якщо не буде світла й можливості готувати, її завжди можна відкрити і смакувати.

Подробиці

1. Квасити капусту варто в другій половині жовтня або на початку листопада. До цього часу капуста достатньо дозріє: у ній накопичиться кислота, а це важливо для процесу бродіння.

2. Обирати треба пізній сорт капусти, тоді квашена капуста довший час зберігатиметься й буде соковитою.

3. Не “переборщіть” з морквою. Достатньо 1 морквини на 3 л банку капусти. Такі пропорції допомагають капусті лишатися хрумкою й “не розлізтися”.

4. Не знаєте, як солити? На 1 кг капусти потрібно додавати 1 столову ложку солі без гірки.

5. Готувати капусту треба у пластиковій або скляній посудині. У жодному разі не можна брати металеву каструлю, тому що метал вступає у реакцію з кислотою, а це несе небезпеку для вашого здоров’я. Готуйте безпечно!

6. Перемішувати й м’яти нашинковану капусту найкраще руками, щоб вона пустила сік й покрила вміст посудини.

7. Готуйте капусту при кімнатній температурі, а зберігайте в нульовій. Перемішуйте 1 раз у 2-3 дні. Після 2 тижнів перекладайте капусту у скляні баночки.

попередня статтяЯк приготувати ананаси в клярі
наступна статтяГарбузова маска для обличчя, що знімає набряки
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я