6 “ворогів” шлунку, які швидко призведуть до гастриту, діареї та здуття

0
6
6 "ворогів" шлунку, які швидко призведуть до гастриту, діареї та здуття
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Про здоров’я шлунка багато хто згадує лише в той момент, коли він починає турбувати, з’являється гастрит, діарея чи закрепи вже стали закономірністю, а здуття не залишають після кожного прийому їжі.

Якщо ж у 20 років могли їсти все і за це нам нічого не було (здоров’я дозволяло), то коли нам за 30-40, то до питань харчування потрібно підходити дуже уважно (якщо, звичайно, ви хочете бути здоровою людиною).

А сьогодні ми поговоримо про 6 головних ворогів для нашого шлунка, які мають 99% людей:

Накидати у шлунок все поспіль

Зазвичай це відбувається тоді, коли нічого заготовленого  в холодильнику немає, а їсти хочеться і ми починаємо “метати” все, що бачимо. Овочі, сметана, салати, м’ясо, риба, супи та інше, тим самим сильно навантажуючи наш ШКТ (шлунково-кишковий тракт).

Така їжа не перетравлюється, а просто йде в жирові клітини для подальшої переробки.

Розміри порцій

Дуже часта помилка, про яку вже сказано чимало. Пам’ятайте, що великі порції за один прийом їжі – найгірше, що взагалі можна вигадати для шлунка. По-перше, для перетравлення такої кількості їжі потрібно кілька годин, а по-друге, за цей час ви ще захочете поїсти і не раз.

Їжа перед сном

Дуже шкідлива практика, на яку страждають багато хто. Їжа вночі практично не перетравлюється, а всі сили організму спрямовані тільки на перетравлення, а мають йти на покращення та оновлення наших клітин.

Брак води

Оскільки всі ми складаємося здебільшого з води, то вода – перше, що необхідно не тільки організму, а й шлунку, травленню для нормальної роботи. Врахуйте, що нестача води сильно загальмує процеси травлення, а засвоєння пройде набагато гірше.

Стрес та заїдання стресу

Останнім часом увійшла в моду звичка “заїдати стрес”. Погано? – з’їж шоколадку! Немає настрою? – Давай смачно поїмо! Звичайно, метод робочий, проте вкрай шкідливий, оскільки в стан стресу ви з’їсте набагато більше, а потім взагалі звикните і вирішуватимете проблему поганого настрою тільки таким шляхом.

Багато солоного, багато солодкого, багато кислого…

Про шкоду вищезгаданих продуктів говорити навіть не варто, оскільки шкода тут вкрай очевидна. Соління, різні страви з гостринкою та багато іншого швидко занапастить травлення і приведуть до гастриту.

Пам’ятайте, що всі звички, що перераховані вище, вкрай шкідливі, від яких не рекомендується, а вимагається відмовитися, тим більше, що це не так вже й складно.

попередня статтяСирні коржики на сковороді: простий і ситний сніданок для всієї родини
наступна статтяКурячий крем-суп: найніжніший і ситний рецепт, який вразить усю вашу родину
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я