Чому господині не виливають огірковий розсіл: незвичні способів застосування

0
Чому господині не виливають огірковий розсіл: незвичні способів застосування
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Настав час, коли господині починають відкривати банки із зимовими заготовками. В основному це огірки, після яких залишається чимало розсолу.

У досвідчених господинь є застосування навіть цієї не затребуваної на перший погляд рідини. Розкажемо, яку користь можна отримати з розсолу.

Готуємо гірчицю

Прикупивши гірчичний порошок і маючи розсіл від солоних огірків, можна приготувати смачнющу домашню гірчицю. Нічого більше не потрібно, залишиться тільки все перемішати, щоб не було грудок і залишити все на ніч у теплі. Потім злийте зайву рідину і можна вживати.

Маринуємо м’ясо

Цікаво, що в розсолі можна вимочити м’ясо не тільки для шашлику, але і для холодця. Воно вийде ніжніше, до того ж  сіль краще витягне залишки крові і бульйон виходить світлішим і без піни.

Готуємо печиво

Це печиво було особливо популярне у 90-ті роки. На 1 склянку( 200 грам) маринаду потрібно стільки ж цукру та олії, 4 склянки борошна та 1 ч. л. соди. Тісто замішують, розкочують, нарізають довільної форми фігурки і випікають у розігрітій до 200 градусів духовці.

Готуємо розсольник та солянку

Багато господинь запевняють, що з додаванням хоча б склянки розсолу до бульону ці страви виходять більш наваристими та з насиченим смаком, ніж якби вони готувалися лише з огірками.

Заміна оцету

Якщо для приготування страви потрібен звичайний (не бальзамічний) оцет, то огірковий розсіл успішно його замінить. Наприклад, рідину від маринованих овочів можна додати до борщу і він збереже свій яскравий колір.

попередня статтяЕліксир молодості: навіщо додавати колаген у каву
наступна статтяЯк видалити з одягу сліди поту: вдасться врятувати навіть білу футболку
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я