Як довго зберігати груші зимою

0
Як зберігати груші, щоб усю зиму були як свіжі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Велике вміння зберегти груші надовго і так, щоб вони при цьому не зав’яли та не зіпсувалися.

Звичайно, багато залежить від сорту, але ще більше від того, як було зібрано врожай і як садівник відноситься до зберігання та інших підготовчих моментів. Як правильно зберігати груші?

Подробиці

Сорт

Найкраще на тривале зберігання залишати пізні та зимові сорти. Такими вважаються «Листопадова», «Артемівська зимова», «Первомайська» та ін. Ранні для лежання не годяться, їх краще сушити.

Збір врожаю

На тривале зберігання залишають тільки ті груші, що були зняті з дерева, що не зовсім дозріли з плодоніжками.

З урахуванням сортових особливостей та клімату, груші на зберігання знімають у другій половині вересня та на початку жовтня. Фрукти, що постраждали від заморозків, також не придатні для зберігання.

Приблизно за 7-10 днів до початку збирання врожаю слід припинити полив дерев. Також не збирають фрукти після дощу – дають просохнути на вітрі та сонці.

Як зберігати

Протирати фрукти не можна. Ящик, у якому зберігатимуться груші, застеліть папером або візьміть картонну коробку. Складіть плоди хвостиками вгору – якщо в один шар, а якщо в два або три шари, то плодоніжки груш мають бути повернуті назустріч одна одній.

Кожен шар при цьому перекладіть цупким папером або картоном.

Де зберігати

Найкраще у погребі або підвалі, а в квартирі на заскленому балконі при температурі повітря не нижче 3-4 градусів тепла та вологості 70-85%. Зберігати груші разом яблуками не можна через те, що останні виділяють етилен, що прискорює дозрівання.

попередня статтяПосійте ці квіти під зиму, щоб милуватися їх цвітінням наступного року
наступна статтяЩо додати у воду, щоб білок яйця пашот не розпадався на «пластівці»
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я