Лікарка-трихолог розповіла про вплив нікотинової кислоти на волосся

0
Лікарка-трихолог розповіла про вплив нікотинової кислоти на волосся
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Коли стан волосся залишає бажати кращого, прекрасна половниа людства готова на все. Дуже вже хочеться повернути локонам силу і блиск! Сьогодні у фокусі уваги редакції Prostoway виявилася нікотинова кислота, адже на сьогоднішній день є одним з найпопулярніших засобів домашніх масок.  Проте чи правда, що нікотинова кислота для волосся – справжня паличка-виручалочка? Як потрібно використовувати її, щоб стан волосся значно покращився, а не погіршився?

Що таке нікотинова кислота?

Нікотинова кислота – вітамін, необхідний для утворення ферментів та обміну ліпідів та вуглеводів у клітинах. Нікотинова кислота має кілька різних назв: вітамін PP, вітамін B3, ніацин, а на просторах Інтернету часто можна зустріти таке скорочення, як нікотинка.

Природне «джерело» ніацину — печінка, горох, гриби, горіхи, яйця, квасоля, вівсянка, м’ясо курки та індички. При його нестачі пацієнту можуть призначити у таблетках. Їх прийом оздоровлює волосся і прискорює його зростання, проте в жодному разі не можна вживати вітамін B3 у таблетках без призначення лікаря: є ризик передозування, яке може призвести до небажаних наслідків, наприклад, алергії та шлунково-кишкових розладів.

Але не варто сумувати, оскільки для волосся значно ефективніше використовувати ніацин у вигляді розчину.

Користь нікотинової кислоти для волосся

При грамотному застосуванні нікотинова кислота дійсно позитивно впливає на стан волосся:

  • Активізує волосяні фолікули, тим самим стимулюючи зростання нового волосся
  • Підсилює кровообіг, покращує транспортування кисню та безлічі мікроелементів, завдяки чому значно зміцнюється коріння та скорочується «волосопад».
  • Прискорює ріст волосся
  • Впливає на вироблення організмом пігменту меланіну, що допомагає зберігати колір волосся і відстрочити появу сивини
  • Нормалізує вироблення сальних залоз і позбавляє небажаної жирності біля коріння
  • Створює захисний бар’єр від ультрафіолету та шкідливих речовин, що входять до складу засобів для укладання.
  • Робить шевелюру блискучою та доглянутою.

Застосування нікотинової кислоти для догляду за волоссям

Для догляду волосся необхідно використовувати нікотинку саме у формі розчину в ампулах. Цей диво-засіб — досить бюджетна та доступна альтернатива дорогим салонним процедурам. Вітамін B3 продається у всіх аптеках, ціна за 10 ампул об’ємом 1 мл – всього 50-60 гривень. Нікотинову кислоту можна використовувати у нерозбавленому вигляді. Для того, щоб вона принесла користь, а не шкоду, необхідно чітко слідувати наступним крокам:

  • Ретельно помити руки
  • Розкрити 1 ампулу та перелити рідину в маленький шприц без голки або набрати рідину за допомогою піпетки. На цьому етапі важливо не тримати довго відкриту ампулу. Це може призвести до послаблення корисних властивостей вітаміну В3.
  • Чисте сухе волосся розділяти на проділи, акуратно наносячи розчин із шприца/піпетки на шкіру.
  • Після нанесення подушечками пальців, масажуючи, втирати нікотинову кислоту у шкіру.
  • Продовжувати масаж протягом 15 хвилин
  • Залишити нікотинку на волоссі. Змивати її не потрібно, вітамін моментально вбирається, не залишаючи жирних слідів та запаху.
  • Наносьте засіб протягом місяця щодня або через день. Після курсу обов’язково зробіть перерву на 2-3 місяці.

Важливо: перед процедурою необхідно провести тест на алергічну реакцію! Досить просто нанести невелику кількість кислоти на зап’ястя чи іншу зону та почекати щонайменше 10 хвилин. Легке печіння, викликане припливом крові, вважається нормальною реакцією, але якщо шкіра сильно почервоніє і з’явиться свербіж, то не слід далі використовувати цей засіб.

Лікарка-трихолог та кандидат медичних наук Ірина Попова наголошує: «Потрібно пам’ятати, що всі алергічні реакції, які ми можемо відчувати при нанесенні цього препарату, тобто свербіж та дерматит, у протилежному випадку призведуть до посилення випадання волосся. Тому потрібно бути впевненим, що у вас немає алергії на вітаміни групи В.

Також лікарка затерігає, що застосування такого засобу, наприклад, при дифузному випаданні волосся самостійно, без попередньої консультації з лікарем, може призвести до неприємностей у вигляді посиленої втрати волосся. Тому обовязково рекомендації щодо застосування повинен дати трихолог.

попередня статтяЩо краще для догляду за шкірою тіла взимку: мило чи гель для душу
наступна статтяЩо краще додати до чаю замість цукру
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я