Як вибрати сало: не всі господині знають цей трюк

0
Як вибрати сало: не всі господині знають цей трюк
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Напевно, багато гурманів, які знайомі з національною українською кухнею, знають, що сало вважається унікальним та корисним продуктом.

Однак не всі з нас, відвідуючи ринок, впевнені у питанні, як вибрати сало, не тільки щоб воно відповідало всім вимогам кухні, але і для того, щоб зберігалося якомога довше.

Адже, як відомо, сало не швидко псується, а значить, на вашому столі це гідна альтернатива магазинним паштетам і різним ковбасам.

Давайте разом запам’ятаємо кілька елементарних правил, завдяки яким у вас вдома буде не тільки найапетитніше і найсмачніше сало, але ви зможете і всіх своїх гостей здивувати грамотно вибраним і засоленим продуктом:

  • Краще купувати сало на ринку, де постійно продають свіжі фермерські  продукти з найближчих місцевих господарств.
  • Логічно, якщо продавець на ринку продає ще й свиняче м’ясо і різні специфічні субпродукти, то це не перекупник, і товар у нього досить свіжий.
  • Також все сало має пройти лабораторні дослідження на тому ж ринку, що підтверджує його придатність до споживання.
  • Особливо важливо знати, що сало, яке продається на ринку, пройшло лабораторний контроль у літній період року, коли на вулиці стоїть спека і продукти мають властивість дуже швидко псуватися.
  • Далі варто визначитися, для яких цілей вам необхідне сало і з якої частини свині купити краще.
  • Найдорожчий і естетично красивий продукт – це підчеревок, або сало, яке знаходиться у кожної свині безпосередньо на черевці, його ще називають “генеральським”.
  • Підчеревок через максимальну кількість м’яса можна не тільки солити про запас, але і готувати в духовці.
  • Інші види сала вважаються дешевшими і тоншими. Також сало, як правило, має різну товщину шкурки, максимум 6 мм, яка повинна бути добре обсмалена.
  • Якісне сало обов’язково має бути обпалене і навіть злегка прокопчене у сирому вигляді зовні. А хороший продукт визначається тим, наскільки швидко шкірка відстає від прошарку жиру.
  • Також не варто відмовлятися від проби сала на ринку у сирому вигляді. Справжні поціновувачі сала тільки так можуть визначити його м’якість, смак та свіжість. А також шляхом дегустації можна зрозуміти, чи варто знижувати ціну сала і торгуватися з продавцем на ринку!
попередня стаття3 продукти багаті на залізо, які обов’язково повинні бути на сніданок
наступна статтяЯк і чим відмити чашку від слідів чаю та кави за 5 хвилин
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я