6 способів зберегти корисну брусницю

0
6 способів зберегти корисну брусницю
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Перед тим як перейти до обговорення способів зберігання брусниці, необхідно сказати кілька слів про те, як правильно збирати ягоди.

Якщо вам зустрілася галявина з плодами брусниці, для їх збору підходить холодна частина дня – вечір або ранок. Це допоможе вам уникнути швидкого псування лісових дарів.

Подробиці

У тому ж випадку, якщо ягоди зеленкуваті, їм потрібно від 5 днів до 5 тижнів, щоб достигнути.

  1. Для зберігання брусниці можна відправити її під гніт і у власному соку опустити у льох чи поставити в холодильник. Головна умова – прохолода.
  2. Можна використовувати і цукор – у цьому випадку після того, як ягоди пустять сік, їх заливають водою з додаванням цукру та відправляють у холод.
  3. Зберігає корисність і сушена брусниця. Достатньо розкласти вимиті плоди на деку і помістити в духовку, розігріту до 60 градусів. Не забувайте періодично струшувати деко.
  4. Прихильникам сушіння в природних умовах потрібно помістити ягоди в сухому та теплому приміщенні з гарною вентиляцією. Після того, як вони дійдуть до кондиції, перекладіть плоди в мішечки або банки.
  5. Найпростіший спосіб зберігання – заморожування.
  6. А мочену брусницю пробували? Залийте ягоди солодко-солоним сиропом, приготованим шляхом додавання 2 столових ложок цукру та половини чайної ложки солі на літр води, після чого закатану банку на 2-4 місяці помістіть на холод.
попередня статтяЯк зробити, щоб замшеве взуття не промокало
наступна статтяСмажена з опеньками та цибулею картопля
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я