Як зробити фарш м’яким та «соковитим»

0
Як зробити дуже соковитий фарш для пельменів: простий рецепт із секретом
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Фарш – універсальний продукт, з якого можна приготувати сотні різноманітних страв.

Але багато залежить від його якості, адже з неякісним м’ясом будь-яка страва вийде несмачною.

Подробиці

Кожна господиня прагне, щоб фарш був ніжним і м’яким, адже саме з такого фаршу виходять ніжні котлетки та інші страви.

Як приготувати соковитий фарш: секрети та поради

Щоб ваша страва вийшла смачною, вам потрібно правильно підготувати фарш. Нижче нагадаємо кілька порад, завдяки яким можнаяк зробити його більш соковитим та ароматним.

Хліб та хлібні крихти

Завдяки цьому компоненту фарш стане не тільки соковитішим, але й смачнішим. Він збільшиться в обсязі і ви зможете приготувати з нього більше страв. Якщо ви хочете додати крихти, просто всипте в подрібнене масло і перемішайте. Якщо ви хочете додати хліб, розмочіть його в молоці чи вершках, можна у звичайній воді. Потім потрібно вичавити із хліба зайву рідину і додати його у фарш.

Майонез чи сметана

Завдяки цим інгредієнтам ваш фарш буде найсмачнішим і ніжнішим. Радимо додати сметану, вона набагато корисніша. Ще потрібно стежити за пропорціями – якщо ви додасте багато сметани або майонезу, фарш вийде рідким, тому достатньо додати 2 ст. л. на півкіло фаршу.

Часник чи цибуля

Не забудьте для особливого аромату додати в м’ясо подрібнений часник або дрібно нарізану цибулю. Завдяки їм він набуде особливого аромату.

Тертий сир

Натріть шматочок твердого сиру на дрібній терці і додайте його до фаршу. Сир зробить вашу страву ароматнішою.

Зелень та спеції

Звичайно ж, не варто забувати про свіжу зелень. Завдяки їй страва пахне по-особливому, до того ж фарш стає соковитішим. Додайте улюблену зелень за бажанням – це може бути кріп чи петрушка, базилік.

Подрібнена вівсянка

Вам потрібно залити подрібнені вівсяні пластівці у молоці або воді, потім злийте зайву рідину і додайте їх у фарш. Достатньо 2-3 ст. л. розмоченої вівсянки, вона зовсім не відчувається у фарші але надасть йому особливої ​​м’якості.

Яйця

Вони роблять подрібнене м’ясо максимально ніжним і до того ж непогано скріплюють. Але щоб фарш не був надто рідким, рекомендуємо додавати лише жовтки.

Картопля

Якщо ви готуєте фарш для котлет, радимо додати кілька ложок дрібно натертої картоплі.

Готуйте фарш самостійно

На жаль, але магазинний готовий продукт рідко відрізняється гарною якістю та смаком. Ми радимо готувати домашній фарш, подрібнивши м’ясо у м’ясорубці, та додавши потрібні інгредієнти. Домашній фарш набагато смачніший і корисніший, ніж покупний напівфабрикат.

Трохи води

Вона робить м’ясо соковитішим, але тут потрібно бути максимально обережними – при використанні великої кількості води ваш фарш стане дуже рідким. Просто додайте 1 ст. л. води у фарш, цього достатньо.

Який хліб використати

Ми радимо додавати у фарш білий хліб, він дуже м’який та ніжний, на відміну від темного.

Панірувальні сухарі та молоко

Вам потрібно замочити 2-3 ст. л. панірувальних сухарів у невеликій кількості молока та вершків. Через 10-15 хвилин вичавіть зайву рідину і викладіть сухарі в м’ясо.

Сподіваємось, що наші поради обов’язково стануть вам у нагод. Завдяки їм у вас вийде приготувати найсмачнішу страву з додаванням фаршу. Не забувайте про те, що багато залежить від якості фаршу, і, якщо вона низька, жодна порада його не врятує.

попередня статтяЯк заснути за 5 хвилин: нове дослідження, яке допоможе покращити якість сну
наступна статтяМаленька хитрість з «омолодження» троянд за допомогою продукту, який є на кожній кухні
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я