Як зробити, щоб дрова горіли в чотири рази довше

19
Дрова в руках
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Дрова коштують дорого, тому запропонований спосіб можна вважати «золотим». Він допомагає економити. В середньому одне поліно горить 1,5 години. Якщо є можливість продовжити цей час, чому б не спробувати ним скористатись.

Основні правила та поради

Найперше потрібно правильно вкладати дрова до пічки. Просто так не закидуйте. Поодиноке поліно прогорить, навпаки, швидше. Чим менше кисню буде між дровами, тим довше буде тривати процес горіння. Закладайте їх в пічку якомога щільно.

Ще одна порада — звернути увагу на розмір дров та першочерговість закладання. Найперше мають бути великі за розміром поліна, а зверху вкладають менші. Виходить принцип піраміди.

Коли дрова правильно складені, можна переходити до розпалювання. І роблять це, починаючи з верхніх трісок. Цей спосіб допоможе розтягнути розпалення та активне горіння.

Сенс полягає в тому, що дрібні тріски дають швидко високу температуру, нагріваючи приміщення. Потім до них приєднуються нижні дрова, які забезпечують максимальну віддачу теплотворного потенціалу. В різних порід дерева ця характеристика відрізняється. Найбільший жар забезпечують: береза, чорна сосна, акація. Найменший показник мають тополя, осика, вільха та верба.

попередня статтяЯк приготувати суп з фрикадельками та зеленим горошком
наступна статтяТорт «Геловвін» — страшенно смачний
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

19 КОМЕНТАРІ

    • Та чого ж. Нещодавно пробували такий спосіб, нормально спрацював. Може у вас не виходить щось?

      • Певна кількість дров дає певну енергію.Не важливо як горять ті дрова швидко чи довше.Важливо щоб пічка максимально відібрала те тепло і віддала в будинок а не в трубу.Я б краще ставив акцент на якості тепловіддачі пічки,котла і т.д.

  1. Можна і в 10 разів зменшити швидкість горіння, але потужніть такого палива також знизиться у 10 разів.

    • Добрий день, поділіться вашим “близьким” досвідом про основи теплотворної здатності дров. Дякуємо за увагу!

    • Шановний, Микола! Не автор, а авторка. Про макітру – навзаєм. Хочете сказати щось суттєве про дрова, пишіть, а не образи роздавайте.

  2. По суті написано все правильно і логічно добавити нічого.Від себе добавлю в дровах є певна кількість кілокалорій енергії,залежно від породи дерева.Якщо дрова трохи сирі то певна кількість енергії тратиться на сушку дров,а ще подача повітря теж витрачає енергію на підігрів повітря.

  3. На жаль у нас люди полюбляють давати поради не читаючи відповідної літератури перед цим. Якщо хочете не загубити свій котел не користуйтеся цими порадами. Тема дуже велика, у коментарі не написати, але навіть на ютубі є відповідні ролики, якщо відвикли читати наукову література. Тільки на ютубі обережніше, шукайте відео від фахівців, а не блогерів

  4. Для того щоб дрова давали більше енергії і тепла потрібно їх добре висушити на сонці. Наприклад я завжди замовляю дрова взимку січень – лютий місяці. Дрова коли привозять я в то місце куди вивантажують ці дро підготовлюю підстилку з дощок і клійонки, щоб не грузли в землю…. Так ось ці дро лежать там аж до кінця літа. Потім все йде в дровітню, а складаючи їх калібрую і кладаю відповідно до розміру. І ще… Коли дрова ось так полежать на сонці вони ніби заряджаються від сонця, їх просто рве…. Спробуйте, можливо комусь пригодиться мій досвід!

  5. коротко: теплотворна здатність палива визначає, скільки теплоти можна отримувати при згорянні. Але можна по-різному організувати процес. Якщо швидко інтенсивно спалити, то гарячі гази виходять в трубу більше, а при повiльному згорянні більше теплоти зocтaється всередині топки та каналів відведення газів. Також є системи прямого руху газів і ковпакові печі, де гази утримуються в ковпаках і випускаються більш охолоджені. А теплотворна здатність палива по-різному і в різних кількостях може бути отримана в залежності від режиму горіння. В залежності від системи горіння і подачі повітря може бути більше, менше або зовсім мало сажі, яка в кращих паливниках майже вся згоряє. Непросте питання про реакції горіння і сухe чи вологе паливо, при високих температурах C+H20=CO+H2 – обидва гази горять з високою теплотворною здатністю. і багато інших питань.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я