...
ГоловнаЛайфстайл2 обприскування, які треба зробити в саду восени

2 обприскування, які треба зробити в саду восени

Підпишіться на нас:

Зібрали з яблунь та груш щедрий урожай плодів? Тепер час для турботи про те, щоби фруктові дерева потішили вас і в наступному сезоні. І для цього треба провести 2 останні у поточному році обприскування.

Подробиці

Наприкінці осені і рослини, і шкідники готуються до зимівлі і холодних умов. Крім того, кора дерев та бруньки в стані спокою суттєво краще переносять дію агресивних речовин, а ніж трав’янисті пагони та листя. Також під час зимового етапу шкідники, спори грибів, які вкривають стовбури та гілля, і лишайники в цей час легко доступні.

Ще одна перевага — у жовтні-листопаді немає ризику «зачепити» однорічні культури, які знаходяться поруч. Нема сенсу турбуватися про термін очікування, що повинен пройти після обробки хімічними препаратами, адже до нового врожаю понад 6 місяців.

Важливо зробити обприскування розчином карбаміду: розвести 300-700 г на 10-літрове відро. Така концентрована речовина видаляє спори грибів-збудників захворювань, таким чином, відбувається дезінфекція кори і бруньок дерев. Плюс карбамід є відмінним азотним добривом. У жовтні дерева вже «засинають», а тому азот повною мірою не використають. Він залишиться в корі як поживний запас для весни.

Натомість якщо ви ставите за мету позбавити рослин від лишайнику, то найефективнішим буде обприскування 1-3% розчином залізного купоросу в другій половині осені. За своєю природою лишайники мають складну поверхню та поселяються на деревах, що мають тріщини в корі, тому у розчин обов’язково треба додавати прилипач.

Два обприскування — і ваш сад у 2023 році дасть багатий врожай!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...