Чим підживити ґрунт перед посадкою озимого часнику для великих головок наступного року

0
Чим підживити ґрунт перед посадкою озимого часнику
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Жовтень – останній місяць дачного сезону, коли можна посадити озимий часник. Щоб наступного року врожай здивував розміром та смаковими якостями, потрібно правильно підготувати ґрунт.

Подробиці

Перше, що потрібно зробити, це забезпечити часнику пухкий та м’який ґрунт. У такій землі і за належного харчування виростуть рекордного розміру голівки.

Перекопують і удобрюють ґрунт приблизно за 2 тижні до посадки часнику. У крайньому випадку не пізніше як за 7 днів. Потрібно дати час, щоб ґрунт осів.

Під перекопування вносять поживну суміш, яка забезпечить часник корисними речовинами на весь сезон. Для цього готують спеціальну суміш. На кожен квадратний метр виділяють:

  • Перегній – 5-6 кг;
  • Сірчанокислий калій – 10 г;
  • Суперфосфат – 20 г.

Компоненти з’єднують і розподіляють по грядці, а потім перекопують ґрунт і зарівнюють. Перед посадкою зубчиків на кожен квадратний метр розсипають по 1 склянці.

попередня статтяНавіщо при смаженні цибулі додавати соду та цукор
наступна статтяЯк швидко приготувати пряники «Подарункові»
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я