Експерти назвали 6 корисних для зору продуктів

0
Експерти назвали 6 корисних продуктів для зору
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Про те, що морква корисна для зору, нам говорять із раннього дитинства. У цю теорію насправді мало хто вірить, а даремно. Чарівної таблетки немає, але є певні продукти, які стануть надійною підтримкою для вашого зору.

Ключ до здорових очей лежить не лише у способі життя, а й у збалансованому харчуванні. У раціоні мають бути молочні продукти, овочі, фрукти та різноманітність білків. Розфарбуйте свій раціон: спробуйте їсти своєрідну веселку з продуктів різного кольору заради власного здоров’я.

Лосось

Цей сорт риби — один із найкорисніших і найпопулярніших, у ньому містяться жирні кислоти омега-3, так звані «корисні» жири. Раз на кілька днів додайте у своє меню рибу, що допоможе покращити сітківку в задній частині ока, а також запобігти сухості очей. Лосось на пару або на грилі, в салатах або як самостійне блюдо – вибирайте будь-який варіант.

Солодка картопля

Ще один унікальний продукт, який поки що не так часто можна зустріти в супермаркетах. Фрукти та овочі оранжевого кольору багаті на бета-каротин, відповідальний за пристосування очей до темряви. У солодкій картоплі міститься також половина необхідної денної норми вітаміну С та трохи вітаміну Е.

Яйця

Так-так, яйця принесуть користь зору. У жовтках міститься лютеїн, цинк, зеаксантин та вітамін А. Останній із цих елементів захищає рогівку, поверхню ока, а лютеїн допомагає знизити ризик захворювань очей, включаючи катаракту.

Мигдаль

Зверніть увагу на мигдаль, в якому присутній у великій кількості вітамін Е, що захищає від нестабільних молекул, що вражають здорові тканини. Достатня кількість мигдалю допоможе запобігти віковій дегенерації жовтої плями і навіть катаракті. Горіхи хороші тим, що їх легко додати до свого району, а також вони ідеальні як перекус.

Молочні продукти

Йогурт, молоко, кефір, ряжанка – вибирайте будь-який варіант на свій смак. Вітамін А захищає рогівку, а цинк також відповідальний за запобігання появи катаракти.

Морква

Настала черга і очевидного: у моркві теж міститься вітамін А і бета-каротин. Цей овоч можна використовувати і в сирому вигляді як перекус, а також додавати в різні супи та салати. Випічка з морквою та корицею особливо актуальна восени.

попередня статтяНа церемонії Time Ілон Маск зявився в компанії сина, чим викликав захоплення публіки
наступна статтяЕксперти назвали 5 корисних властивостей мандаринів
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я