Не всі знають про корисні властивості борошна для ґрунту та рослин на городі

Підпишись на нас:

Для городніх справ можна використовувати різні види борошна. Мова йде не про пшеничне борошно. Всі різновиди відрізняються за складом, тому мають різну дію. Прочитайте інформацію у статті. Можливо, ви також зацікавитесь такими екологічними та доступними добривами замість хімічних аналогів. Щоб виростити гідний врожай, треба знати способи стимулювання росту рослин.

Кров’яне борошно

Це речовина органічного походження. Кров’яне борошно не містить хімічних складників. Воно насичує землю азотом та сприяє активізації процесу росту рослин у відкритому ґрунті. В домашніх умовах його не використовують, бо кров’яне борошно має специфічний запах. Серед його позитивних властивостей можна відмітити і наступні:

  • збільшення врожайності;
  • запобігання розвитку хвороб;
  • відлякування шкідників;
  • багатий склад корисних та поживних речовин;
  • зменшення популяції гризунів;
  • відновлення кислотності ґрунту.

Мука з морських водоростей

Цей різновид добрива називають натуральним біостимулятором. Воно є популярним інструментом підвищення врожайності. У складі морських водоростей є амінокислоти, рослинні гормони та велика кількість цукрів. Найкращим добривом з точки зору хімічного складу вважається те, яке виготовляють з водоростей A. nodosum.

Муку з морських водоростей можна використовувати для квітів, ягід, овочів, дерев. Головна особливість полягає у покращенні всмоктувальних властивостей кореневою системою. В результаті вона швидше розвивається та покращується фотосинтез. Також це позитивно відображається на ґрунті. Він стає більш вологоємним. Рослини з таким добривом мають підвищений імунітет, тому вони краще переносять холоди, вітри та посуху.

Кісткове борошно

В складі кісткового борошна у великій кількості є фосфор. Він потрібен всім рослинам на ділянці. Добриво у вигляді кісткового борошна має позитивний вплив на ріст кореневої системи. Також в його складі є залізо, азот та кальцій, калій, магній, а також біологічно активні речовини, тваринні жири.

Кісткове борошно використовують навесні. Саме в цей період рослини дуже добре реагують на органічні добрива. На 1 кв.м. використовують 100 г борошна. Таке добриво допомагає підвищити врожайність. Овочі, вирощені з його використанням, не накопичують нітрати.

Рибне борошно

Перевага рибного борошна у відсутності неприємного запаху. Воно багате на фосфор. Застосування має позитивний вплив на ріст та формування кореневої системи, що забезпечує ефективне живлення рослин. Рибне борошно спонукає рослини до цвітіння, збільшує врожайність та вагу плодів.

Особливо добре на це борошно реагують томати та картопля. При висадці помідорів потрібно вносити по 40 г під кожен кущ. Баклажани, суниці, солодкий перець також входять у ряд поціновувачів цього борошна.

В городній справі потрібно мати всі можливі варіанти добрив. Це забезпечить покращення якості ґрунту та збільшить шанси отримати добрий врожай.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Як гвоздика допомагає проти комарів: народна порада

З кожним теплим днем наближається пора, коли, здається, усі...

Найкраща швидка піца з лаваша за 15 хвилин

Якщо дуже хочеться піци, а часу обмаль, приготуйте піцу...

Секрети городників, щоб виноград дав гарний урожай

Для того, щоб виноград дав гарний урожай, крім підживлення,...

Зігрівальний гранатовий напій по-домашньому: «секрет» смаку в спеціях

Іноді виникає бажання взяти не чашку чаю або кави,...

Камалія та її колишній чоловік мільярдер Мохаммад Захур разом відпочивають в Португалії

Українська співачка Камалія розлучена з мільярдером Моххамадом Захуром, проте...

Як приготувати соус до м’яса та риби з картопляного відвару

Відварна картопля. Нею нікого не здивуєш. Всім добре відомий...

Чому не можна зрізати півонію одразу після цвітіння

Півонія невибаглива у догляді рослина, вона може квітнути за...