Покоління ретроградного Меркурія і натальних карт: чому міленіали такі забобонні

0
Покоління ретроградного Меркурія і натальних карт: чому міленіали такі забобонні
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

За результатами аналітичних даних, попит на інтернет-гороскопи сьогодні не менший, ніж на додатки для медитації.  Інвестори Силіконової долини частіше вкладаються у додатки з гороскопами, а основні їх споживачі – міленіали, повідомляє The New York Times. Це покоління всерйоз захоплюється онлайн-гороскопами, ворожінням таро та натальними картами. Розбираємось, чому міленіали повернули моду на магію.
Тяга до технологій взагалі не заважає міленіалам захоплюватися всім містичним. Навпаки, ці дві речі чудово вдається поєднувати у вигляді додатків для медитації або сайтів з передбаченнями. Втомлені від інформаційного шуму і вічних дедлайнів міленіали звертаються до усвідомленості, самопізнання, духовності, сподіваючись хоч трохи зупинити і зрозуміти це життя. Звідси популярність йоги та медитації, звукових чаш, лікування кристалами та інших традиційних практик. Інтерес до астрології логічно вписується в такий світогляд: чому б людині, яка прагне привести розум до балансу та працювати зі своїми енергіями, не спитати поради у космосу.

Астрологія стала стильною

Люди захоплювалися астрологією за всіх часів, просто у різні періоди вона то ставала авторитетним способом пізнати долю, то перетворювалася на розвагу для домогосподарок і спосіб доходу для різного роду шарлатанів.

Останній сплеск популярності астрологічних прогнозів в Америці пов’язують із 60-70 роками минулого століття – часом розквіту руху нью-ейджу. Сучасний тренд на все езотеричне хоч і не змінив суті, але прийняв інший вигляд, інакше він просто не зміг би завоювати увагу мільйонів. Тепер пророкування звучать бадьоро, сучасно, іронічно. Поради, що ніби виходять з вуст кращої подруги, в них гармонійно перемежовуються з астрономічними термінами на кшталт ретроградного Меркурія, активного Місяця та Венери у Водолії.

Венера у Водолії топить за все нове. Якщо ви давно хотіли завести собі блог або відкрити самвидав, дерзайте. Для тих, кому стало нудно у стосунках, настав час щось змінити: свої стосунки, кут огляду, партнера, підлогу чи орієнтацію. Намагайтеся переконатися, що ваш співмешканець не проти реформ, щоб не спостерігати вдома бунт.
– говорить один з прогнозів у популярному телеграм-каналі «Ретроградний Меркурій».

Тепер «ворожка» – це не божевільна стара в хустці чи циганському вбранні зі срібною кулею, а звичайна сучасна дівчина з картами таро в руках, яка тяжіє до всього готичного, та й то необов’язково. Вона не зображує себе нащадком стародавньої відьми, а прямо каже, що навчилася робити розклади за книгою і з цією наукою може впоратися будь-хто. Магія стає стильною, чесною і начебто навіть адекватною.

До пророцтв тяжіють люди, яким складно приймати рішення

Щаслив та впевнена у собі людина навряд чи зацікавиться ворожінням на таро. Люди часто звертаються до пророцтв у надії отримати інструкцію, коли заплуталися: як мені вчинити в тій чи іншій ситуації, що робити зі своїм життям. Це спосіб перекласти відповідальність за те, що з тобою відбувається, на невдале розташування планет або місячний вплив.

Люди звертаються до астрології, коли “життя дає збій”

Люди масово прямують до ворожок, цілителів, астрологів у важкі моменти життя. Про це говорили ще в минулому столітті, але в контексті розмови про сучасне покоління згадати цю теорію буде доречним. Дослідники вже не раз називали міленіалів поколінням, яке найбільш схильне до стресу. Це пов’язано з нестабільною ситуацією у світі, кліматичною загрозою, соцмережами, які провокують тривожність, почуття самотності. Звернення до астрології – своєрідний спосіб знайти хоч якусь впевненість.

Пошук сенсу у нашій природі

Людство загалом і окрема особистість завжди прагнули пояснити навколишні явища та дати їм назви. Наша психіка влаштована так, що нам некомфортно, складно та страшно існувати в умовах невизначеності. Астрологія – ще один спосіб пояснити життя і отримати почуття контролю над нею.

Міленіалі – нарциси

Ще одне популярне пояснення, чому мілініали звертаються до астрології, зводиться до того, що це дуже нарцисичне покоління. Вони схильні до нескінченного самоаналізу та самопізнання. Для міленіалів астрологічні прогнози, ворожіння на таро, натальні карти є ще одним способом поговорити про себе. Навряд чи є лише одна вірна відповідь на запитання, чому вони такі забобонні. Швидше за все, тут відіграють усі перелічені причини. У будь-якому випадку, доки людина відноситься до різної магії як до ще одного способу пояснити для себе світ, психологічно розвантажитися, мотивувати себе, а не як до реальної можливості дізнатися майбутнє, в цьому захопленні немає нічого поганого.

попередня стаття“Корисні” поради, як купувати речі, які ти дійсно носитимеш
наступна статтяБрітні Спірс повідомила про поповнення у сімействі
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я