...
ГоловнаКулінаріяЯк заморозити лісові гриби на зиму

Як заморозити лісові гриби на зиму

Підпишіться на нас:

Осінь щедра на лісові гриби і досвідчені господині активно роблять запаси. Якщо банки закінчуються, а гриби ще є, то їх можна сушити або морозити. Проте сушіння займає більше часу, тому пропонуємо другий варіант. Так у вас цілий рік будуть гриби на столі, мов щойно з лісу свіжі.

Подробиці

Грибники радять дотримуватися ключового принципу: якщо хоч трішки сумнів маєш — додому гриб не забираєш. Навіть якщо гриб здається схожим на їстівний і сусідка-кума-тітка збирала, але ви раніше не брали подібні, не варто перевіряти успіх та долю. Ціна таких експериментів — висока й іноді вартує життя.

Якщо ви впевнені у своєму грибному кошику, то пропонуємо спосіб компактного заморожування. Для цього гриби посортуйте: розкладіть по видах. Переберіть, щоб морозити виключно добірні грибочки, без пошкоджень, гнилі, черв’яків.

Мити гриби не варто. Натомість краще шапочки протерти мокрим рушником, а ніжки злегка почистити ножем, щоб не було ґрунту та слідів від лісу: листя, хвої, кори тощо.

Викладіть гриби на дошку в один шар і відправте у морозилку, заморозьте і лише потім пофасуйте по пакетах. Якщо є вакуумні, то скористайтеся ними. Бажано, щоб було мінімум повітря.

Цілі заморожені гриби все ж мають простір один біля одного. Якщо місця замало, то попередньо гриби зваріть, підсмажте з цибулею й у вас буде готова морожена страва для будь-якого рецепта, де треба гриби. Смачно з картоплею, в піці чи в першій страві. При цьому гриби відразу будуть готові й додавати їх можна без попереднього розмороження.

Підписуйте заморожені гриби, вказуючи вид грибів та дату фасування. Морожені гриьи краще використати протягом 6 місяців.

 

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...