...
ГоловнаКулінаріяНародні методи перевірки отруйних грибів: чи допоможе цибуля та столове срібло

Народні методи перевірки отруйних грибів: чи допоможе цибуля та столове срібло

Підпишіться на нас:

Серед затятих грибників є ті що впевнені, що перевірити лісовий урожай на наявність у ньому отрут можна за допомогою народних «лайфхаків».

Найчастіше це сира цибулина, яку додають у воду під час варіння грибів. Вважається, що якщо в каструлю потрапив неїстівний гриб, то цибуля посиніє.

Народні методи перевірки грибів

Але грибники часом відверто ризикують, коли цілком покладаються на такі поради. Чим це може закінчитися, щоосені повідомляє скорботна статистика.

Метод із цибулею

Немає наукового обгрунтування. Кожен може спробувати зварити асорті з мухоморів та блідих поганок із цибулею та часником. Не посиніє жодна головка і жоден зубчик, а все тому, що хімічний склад отрут у кожного гриба різний і реакція з цибулею не відбувається. Адже існують помилкові гриби, які часто плутають з опеньками, лисичками, боровиками, подосиновиками і підберезниками.

Метод із сріблом

Це також метод для азартних людей. Вважається, що срібло потемніє, якщо вариться отруйний гриб. Насправді метал вступає в реакцію з амінокислотами, які входять до складу будь-яких грибів, тому так можна викинути врожай їстівних грибів.

Метод із комахами

Вважається, що черв’яки та інші паразити не їдять неїстівні гриби. Теж не факт, адже частина комах має імунітет до отрути.

Метод із молоком

Якщо капнути молоко на отруйний гриб, воно повинно згорнутися. Але згортається молоко через присутній у будь-яких грибах пепсин.

Метод з оцтом

Застосовується для знешкодження токсинів, але діє лише проти слаботоксичних видів, які присутні в умовно їстівних грибах. На отруту блідої поганки та іншихподібних грибів оцет не подіє.

Метод із кольоровими капелюшками

Наявність пластин рожевого кольору під капелюшком зовсім не говорить про те, що гриб їстівний. Яскравим антиприкладом може бути отруйна жовта печериця, у якої пластини рожевого кольору.

Також не варто розраховувати на те, що місце зрізу отруйного гриба посиніє. Синіє їстівний подосиновик, тоді як його хибний аналог не змінюється у кольорі.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...