10 справ, які потрібно встигнути зробити на кухні до Нового року

0
10 справ, які потрібно встигнути зробити на кухні до Нового року
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Новий рік хочеться розпочати з чистого аркуша… З цієї нагоди ми склали список кухонних справ, які допоможуть зустріти новий 2022 рік по-справжньому із чистою совістю.

1. Розберіть морозильну камеру. Переберіть та викиніть продукти з терміном придатності, що минув, і використайте ті, в яких термін ось-ось вийде.

2. Переберіть крупи. Ідеально – пересипте крупи з коробок та пакетів у скляні герметичні банки.

3. Утилізуйте скляні банки. Багато хто з господинь має звичку не викидати скляну тару, а зберігати про “всяк випадок”. Але якщо ви не затятий дачник або кулінар, то навряд чи вони вам дійсно знадобляться і тара збирається, займаючи багато місця. Скляні банки та пляшки можна здати до спеціальних пунктів прийому склотари і навіть отримати за це гроші — приблизно по 50 копійок за одиницю.

4. Наточіть ножі і ножиці. Орудувати ножами напередодні нового року доведеться дуже багато, тому їх треба наточити. Можете, звичайно, зробити це самостійно, але краще віднести до майстерні для наточування ножів, де це зроблять професійно.

5. Позбавтеся старого посуду з тріщинами та сколами. Ми неусвідомлено знижуємо свою якість життя, використовуючи битий посуд. Погодьтеся, їсти смачну та корисну їжу набагато приємніше з акуратних, цілих тарілок.

6. Проведіть ревізію кухонних девайсів. У шухлядках і шафах на кухні іноді можна знайти дивовижні речі, багато з яких вам точно не потрібні. Або ж, навпаки, більшу частину робочих поверхонь займають прилади, якими ви не користувалися вже сто років, наприклад, соковитискач або тостер. Оптимізуйте простір з розумом і за це скажете собі “дякую” у 2022 році.

7. Змініть кухонні рушники. Нові рушники коштують недорого, зате одразу піднімають настрій. Жодних плям і жиру в новому році!

8. вимийте і приберіть в холодильнику. Ця кухонна техніка заслуговує на найпильнішу увагу, адже може бути джерелом неприємного запаху та розвитку бактерій. Після того, як розберетеся з морозильною камерою, займіться основним відділенням, де, напевно, безліч непотрібних соусів, прострочених продуктів та засушених залишків овочей. Звільніть місце для блюд, які приготуєте на свтковий стіл.

9. Змініть обробну дошку. Старі обробні дошки можуть бути джерелами розвитку бактерій, тому зробіть собі подарунок — нову дошку. Добре, якщо це будуть окремі дошки для м’яса, риби та овочів.

10. Виперіть штори. Або повісьте нові. І вимийте стіни і меблі. Під час приготування страв має значення не лише майстерність господині, а й… атмосфера на кухні.

попередня статтяЩо потрібно знати, вибираючи солодощі для дітей на Новий рік
наступна статтяНайпристрастніші коханці за знаком зодіаку
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я