Як самостійно приготувати курагу без електросушарки та духовки

0
Курага домашня
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Сухофрутки — це солодка альтернатива цукеркам та солодощам. І не треба казати, що вони не так смакують. Все це сила волі та звички, а для здоров’я та самопочуття буде корисна дія. Домашні сухофрукти безпечніші від промислових. Вам не знадобиться ані духовка, ані електросушарка.

Як зробити курагу в домашніх умовах

Найперше приділіть увагу вибору потрібних плодів. Для кураги обирають солодкі та міцні сорти. Абрикоси м’якої консистенції не підійдуть. При сушінні плоди зменшуються приблизно в п’ять разів.

Абрикоси треба добре промити та розділити на дві половинки, видаліть кісточку. Розкладіть фрукти на решітки. Якщо таких немає, можна взяти підноси чи деко з духовки. Коли все акуратно розклали, виставляйте на сонце. Прикрийте марлею, щоб комахи не мали доступу. У нічний час все заносять у приміщення, щоб волога не зіпсувала процес сушіння. Коли абрикоси трохи стануть підв’яленими, їх переносять у місце, де повітря добре продувається та є затінок. Тут до повної готовності абрикоси і мають перетворитись у курагу.

У духовці

Якщо все ж таки ви захочете приготувати швидше та у духовці, тоді скористайтесь наступним рецептом. Візьміть 1 стакан лимонного соку та 4 стакани води. У розчин вкладаємо половинки 3 кг абрикосів. Вони мають мокнути протягом 15 хвилин.

На наступному етапі розчин зливають, розкладають половинки на деко та ставлять сушити у духовку. Температура має бути 60 градусів. Час сушіння — 10 годин. Все, курага готова для розкладання у ваші улюблені банки.

Рецепт у духовці не такий економний, як перший, враховуючи розхід газу. Проте така домашня курага смачніша, чистіша та безпечніша. Таку можна давати навіть дітям.

попередня статтяЩо буде, якщо налити оцет у бачок унітаза
наступна статтяЯк приготувати неймовірно смачну гречану кашу
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я