...
ГоловнаЗдоров'я4 напої, які уповільнюють старіння: пийте щодня, щоб продовжити життя

4 напої, які уповільнюють старіння: пийте щодня, щоб продовжити життя

Підпишіться на нас:

Спосіб життя та харчування відіграють величезну роль у підтримці здоров’я та молодості. Хоча немає чарівного способу зупинити час і насолодитись вічною молодістю, є багато способів уповільнити певні процеси в організмі. Є 4 напої, які особливо корисні.

Чому ми старіємо швидше? Виявляється, найпоширенішою і дуже частою причиною прискорених процесів старіння в організмі є запалення і окислювальний стрес, що зберігаються в ньому.

Є багато факторів, які можуть сприяти запаленню, наприклад, надмірне вживання алкоголю, дієти з високим вмістом оброблених харчових продуктів та куріння. Звичайно, свій сумнозвісний внесок роблять звичайні забруднювачі навколишнього середовища, яким ми постійно піддаємося. На щастя, існує чимало способів протидії їхньому негативному впливу на організм. Ці 4 напої мають дивно великий вплив на те, як організм справляється з цим завданням і, отже, на те, як швидко він старіє.

1. Вода – джерело молодості

Хоча вода видається основним напоєм, якому важко приписати якісь чудодійні властивості, її недолік може серйозно нашкодити і, як з’ясовується, прискорити процеси старіння організму.

Хороша гідратація організму заснована, перш за все, на звичці пити воду і, на думку фахівців, справляє реальний вплив на запалення, що зберігається в організмі. Стан зневоднення, навіть якщо він легкий, викликає стрес у організма, що безпосередньо сприяє посиленню запалення. Якщо ви регулярно не п’єте достатньо води, тіло швидше старіє на клітинному рівні.

Крім зменшення запалення та стресу в організмі, правильна гідратація також впливає на тривалість життя. На думку дослідників, зневоднення, а також брак достатньої кількості електролітів пов’язані з підвищеною смертністю та розвитком захворювань.

2. Чорна кава та старіння організму

Кава відома своїми оздоровчими властивостями. Має протизапальні властивості завдяки високому вмісту поліфенолів та антиоксидантів, які нейтралізують вільні радикали та знижують окисний стрес у клітинах. Завдяки цьому вони також зменшують запалення в організмі.

Однак слід пам’ятати, що дослідники підкреслюють сприятливий вплив саме чорної кави. Додавання вершків, цукру або підсолоджувачів може виявитися серйозним дієтичним гріхом. Ці добавки можуть навіть посилити запалення, що зберігається в організмі.

3. Коктейль із авокадо

Якщо ви любитель корисних коктейлів, обов’язково увімкніть цей фрукт у своє меню. Мало того, що авокадо додасть вершкову текстуру смузі, він також містить поживні речовини, які можуть допомогти зменшити запалення та уповільнити старіння.

Авокадо багатий на корисні жири, які зменшують так звані маркери запалення. Він також містить багато антиоксидантів у вигляді поліфенолів, які захищають серце та кровоносні судини.

Смузі з авокадо може допомогти знизити рівень холестерину та забезпечити достатню кількість вітаміну Е для гарного стану шкіри.

4. Трав’яні чаї продовжують молодість

Чай та трав’яні настої мають багато переваг для здоров’я. Вони містять численні фітохімічні речовини, тобто сполуки рослинного походження, що мають протизапальні та дезінтоксикаційні властивості, а також антиоксиданти.

Трави виявляються чудовим союзником та природним способом продовжити молодість.

Наприклад, чай з гібіскусу дуже багатий на вітамін С, який є одним з кращих антиоксидантів. На думку дослідників, він може зменшувати запалення у пацієнтів із діабетом або високим рівнем цукру в крові.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

Із цим компонентом у складі не можна фарбувати нігті жінкам 40+

Лаки для нігтів містять купу хімічних компонентів зі складними назвами, без яких неможливо досягти яскравого кольору та стійкого...

Які продукти не вживають дерматологи: цей список стане в нагоді кожній дівчині, яка піклується про свою шкіру

Деякі продукти можуть викликати появу прищів та запалень, а також погіршувати стан шкіри при таких захворюваннях, як псоріаз,...

Чому людям похилого віку не варто їсти морозиво: висновки лікарів

Морозиво люблять усі, але не поспішай пропонувати бабусі чи дідусеві зайву порцію — лікарі попереджають, що такі ласощі...

Чому варто спати на лівому боці, щоб поліпшити здоров’я: 5 причин

Чи замислювались ви колись, на якому саме боці вирушати в обійми Морфея? Ні? А ось і дарма! Експерти...