Як садити гортензію восени: пересадка та догляд за рослиною

0
Як садити гортензію восени
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Рослина характеризується невибагливістю у догляді. Гортензія здатна стати справжньою окрасою для дому та бордюрів. Перед тим як розпочинати осінню посадку гортензії, обов’язково потрібно підготувати рослину.

Коли і як правильно садити рослину

До важливого моменту у процесі вирощування цієї рослини відносять правильний вибір часу для посадки. До заморозків рослина має встигнути вкоренитися. У регіонах із теплою осінню потрібно встигнути висадити рослину до середини жовтня. Якщо не встигли посадити рослину до настання холодів, краще відкласти цю процедуру до весни.

Спочатку садівники мають викопати посадкові ями. Їхня глибина повинна становити не менше 50 сантиметрів.

Якщо плануєте висадити на ділянці одразу кілька кущів, то відстань між ними має бути не менше ніж 1 метр.

Ями потрібно наповнити за допомогою спеціальних сумішей, тому що в цьому випадку рослина приживиться набагато краще. Після цього можна помістити кущі до ями і присипати землею. Утрамбувати землю не потрібно, тому що можна порушити коріння рослини. Достатньо просто добре полити. Коли ґрунт осяде, необхідно насипати ще трохи землі.

Як доглядати за гортензією

Рослина потребує рясного поливу і регулярного внесення підживлень. Також не потрібно забувати про використання спеціальних речовин, які допоможуть позбавитися шкідників. Поливати рослину достатньо 2 рази на тиждень. Якщо осінь сильно дощова, то полив скорочують до 1 разу. Для профілактики хлорозу можна додати у воду трохи лимонного соку.

Догляд також передбачає проведення профілактичних обробок від різних хвороб і шкідників. Для обприскування можна скористатися препаратом “Абіга-Пік”. Проводити обробку потрібно до того, коли опаде все листя.

Як пересадити гортензію

Здійснювати пересадку крупнолистої гортензії восени не слід. Після осінньої пересадки можуть виникнути проблеми з адаптацією рослини до нового місця. Інші сорти гортензії добре переносять осінню пересадку.

Щоб пересадити рослину, потрібно викопати по всьому периметру траншею завглибшки близько 30 сантиметрів. Траншею заповнюють компостом та постійно поливають. Завдяки цьому рослина пустить нове коріння. Після цього можна розпочинати пересадку на нове місце.
Способи розмноження

Гортензія розмножується такими способами:

  • Живцями. Метод живлення не можна використовувати восени. Цей спосіб зазвичай використовують у середині літа.
  • Відведення. Це досить поширений спосіб. Однак до його нестачі відносять низьку продуктивність. Пагони прикріплюють до ґрунту за допомогою металевих шпильок. Після цього борозну засипають пухким ґрунтом.
  • Паростками. Якщо плануєте скористатися цим способом, то обов’язково потрібно виявити обережність та уважність.

Поростеві пагони необхідно відокремлювати таким чином, щоб не пошкодити коріння куща. В іншому випадку рослина просто загине.

Вибір оптимального способу розмноження цієї рослини залежить від сорту гортензії. Також садівники повинні відштовхуватися від особистих уподобань та зручності.

попередня статтяЩо вийде, якщо зварити картоплю у молоці: хитрість досвідчених господинь
наступна статтяКоли краще викопувати цибулини гладіолусів восени та як правильно їх зберігати
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я