Коли краще викопувати цибулини гладіолусів восени та як правильно їх зберігати

0
Коли краще викопувати цибулини гладіолусів восени та як правильно їх зберігати
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Високі та пишні гладіолуси прикрашають багато заміських ділянок. Але коли саме потрібно зайнятися викопуванням цибулин, щоб на майбутній сезон квіти знову радували?

Досвідчені садівники знають, що тут поспішати не варто. Потрібно почекати, доки гладіолуси відцвітуть.

Занадто раннє прибирання загрожує тим, що потім рослини просто не зацвітуть, а пізня небезпечна морозами, які легко згубять цибулини.

Як зазначають садоводи, займатися викопуванням можна з кінця вересня до заморозків. Але тут важливо зазначити, що після цвітіння має впройти не менше місяця.

Ранні сорти слід викопувати в першу чергу.

Як правильно викопувати цибулини гладіолусів

Проводити процедуру бажано у суху погоду.

Для початку листя та стебла потрібно обрізати сікатором. Після цього можна діставати цибулини разом із грудкою землі. Розкласти на плівку та оглянути. Хворі та пошкоджені цибулини, які більше не дадуть цвітіння, потрібно прибрати, а здорові та міцні відправити на зберігання.

Але спочатку їх потрібно обробити в розчині марганцівки та висушити на свіжому повітрі, інакше вони можуть підгнивати. Після цього посадковий матеріал треба скласти в коробку і залишити на місяць у приміщенні, лише після цього перенести цибулини в темне і прохолодне місце.

попередня статтяЯк садити гортензію восени: пересадка та догляд за рослиною
наступна статтяПечиво до чаю всього за 30 хвилин разом із випіканням
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я