Чому фікус почав скидати листя: помилки садівників

0
Чому фікус почав скидати листя: помилки садівників
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Фікуси невибагливі у догляді, тому цінуються недосвідченими садівниками. Фахівці стверджують, що рослина не потребує частих підгодівель, тому її не потрібно постійно поливати та пересаджувати. Якщо фікус почав скидати листя, то настав час вжити адекватних заходів.

Чому почало опадати листя

Якщо на квітках почало опадати листя, то не потрібно відразу панікувати. Фахівці стверджують, що є багато факторів, які провокують опадання листя. Виявити проблему допоможе ретельний огляд рослин.

Природні причини

У деяких випадках рослини опадають із природних причин. У цей час відбувається природне омолодження. При цьому виростає молоде листя, яке приносить користь для рослин. Цей процес можна спостерігати ближче до кінця осені. Тривалість процесу поновлення листя становить близько 2-х місяців.

Низька температура

Всі рослини обов’язково повинні утримуватися в холодному та вологому приміщенні. Це призведе до скидання листя. Температура у приміщенні не повинна падати нижче +14 градусів. При різкому падінні температури фікус намагається зберегти сили, щоб вижити під час холодів.

Найбільш чутливим до перепаду температури корінь. Садівники не рекомендують розміщувати квітку на холодному підвіконні. Низька вологість також призводить до скидання листя, оскільки рослина не отримує необхідних компонентів.

Нестача поживних компонентів

Якщо правильно дотримуватися всіх умов вирощування, то листя ніколи не опаде. Сухе листя на рослинах свідчить про нестачу поживних компонентів. Щоб не допустити загибель рослини, необхідно вносити в ґрунт лише якісні добрива. Це важливо робити регулярно, тому що в іншому випадку виникнуть проблеми.

Однак важливо не перестаратися з їх кількістю. Надлишок добрив у складі ґрунту може спричинити активне зростання кущів. Для підживлення можна скористатися комплексними добривами. До найпоширенішого варіанту відносять “Флорофіт”. У цьому підживленні міститься безліч корисних елементів.

Як врятувати фікус від опадання листя

Якщо кущі скинули листя, то спочатку необхідно виявити проблему. Виявити проблему можна за такими ознаками:

  • Садівники повинні перевірити стан ґрунту. Якщо ґрунт занадто сухий, потрібно здійснити правильний полив. Однак слід дотримуватися чіткого графіка.
  • Звірте графік підживлення. Якщо не робили підживлення, то ґрунт виснажений і потрібно внести добриво.
  • Уважно перевірте листя на наявність шкідників. У разі виявлення шкідників необхідно здійснити обробку за допомогою інсектицидів.

Якщо при візуальному огляді не вдалося виявити причини, але на фікусі продовжує опадати листя, потрібно уважно оглянути коріння. Коли коріння почне гнити потрібно буде обробити місце зрізу.

Потім рослини висаджують у горщики зі свіжим ґрунтом. Існує безліч проблем для опадання листя. Щоб запобігти опаданню листя, необхідно просто вчасно виявити проблему.

попередня статтяЩо робити з огірками, банка з якими зірвалася
наступна статтяСалат з кальмарами та креветками: страва, яка прикрасить буденний і святковий стіл
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я