Варення з пелюстків шипшини – квіткові ласощі

0
Варення з пелюстків троянди
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Пелюстки дикої троянди мають комплексний вплив на організм, зміцнюючи імунітет. Городники часто вирощують на дачі шипшину, тому це гарна нагода зварити корисне варення з шипшини на зиму. Аромат квітів, ніжний та вишуканий смак – чудові ласощі з мінімальної кількості інгредієнтів.

Як приготувати варення

Для початку потрібно підготувати такі інгредієнти:

  • 200 г пелюстків шипшини;
  • 0,5 кг цукру;
  • 0,5 ст. + 4 ст.л. води;
  • ½ ч.л. лимонної кислоти.

В емальованій каструлі з’єднайте 200 г пелюсток та 250 г цукру. В окремому стакані змішайте 4 ст.л. води із лимонною кислотою. Вилийте до каструлі з пелюстками, перемішайте та лишіть на 6 годин.

На другому етапі готують сироп. Для нього у ємності змішують 250 г цукру та 0,5 ст. води та ставлять на вогонь. Потрібно дочекатись, щоб цукрова суміш дійшла до кипіння, зняти з вогню та залити у пелюстки, які настоювались 6 годин. Тепер лишилось все доварити до готовності.

Варення має охолонути. Потім його треба розкласти у чисті стерилізовані банки. Зберігати можна у холодильнику або при кімнатній температурі.

попередня статтяЯк зберігати буряк – з бадиллям чи без
наступна статтяЯк зробити смачнішою розчинну каву: досвідчені господині поділилися хитрощами
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я