Як зберігати буряк – з бадиллям чи без

0
Буряк у ящику
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Гарний день для кожного городника, коли він розуміє, що врожай буде багатий. Вирощувати, доглядати, переживати через вплив шкідників та погодних умов, але на останньому етапі ще є декілька важливих питань. Вони стосуються правильного збору врожаю та його зберігання.

Як треба збирати та зберігати буряк з грядок

Підійти до грядки і почати висмикувати буряки — просто, але зовсім неправильно. За бадилля не тягнуть коренеплід. Для правильного збору потрібна лопата, якою підкопують його та дістають.

Чи потрібно відразу складати у ящик чи коробку? Ні, спершу буряк лишають полежати на землі. Він має підсохнути — до години часу буде цілком достатньо. Це допоможе простіше зчистити землю, знижуючи ризик пошкодити коренеплід. На зберігання відкладають лише цілі екземпляри.

Зверніть увагу на бадилля. Його потрібно обережно зрізати. Головне правило — має лишитись хвіст біля 6-7 мм. Якщо зрізати більше, буряк не буде зберігатись. Він згниє.

Зберігати у підвалі чи у льоху разом із минулорічним врожаєм категорично забороняється. Температура у приміщенні має бути від 0 до +10 градусів. Також потрібно приділити увагу загальним підготовчим роботам. Стіни мають бути продезинфіковані вапняним молоком. Вапном присипають і підлогу. Буряк зберігають у ящиках. Максимально допустимий шар — до 1 м.

попередня статтяЩо смачне приготувати з кабачків нашвидкоруч
наступна статтяВарення з пелюстків шипшини – квіткові ласощі
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я