Як подолати потяг до жирної та солодкої їжі

0
Переїдання біля холодильника
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Взаємодія з їжею відбувається не тільки на фізичному, але і емоційному рівні. При стресі, переживаннях чи поганому настрої руки тягнуться до чогось солодкого, шкідливого, жирного. Бажання щось з’їсти в черговий раз викликане емоціями, але не голодом. Звідси починаються проблеми із зайвою вагою та здоров’ям. Це невміння відреагувати на внутрішні проблеми інакшим чином, тому їжа стає засобом психологічного захисту.

Відсутність контролю

Бажання з’їсти ще один шматок торта, три печеньки, надломити шоколадку не контролюється на свідомому рівні. Людина просто шматок за шматком поглинає все, отримуючи позитивні емоції від продуктів.

Якщо спробувати зрозуміти свої дії і намагатись їх змінити із користю для себе, можна спробувати один метод. Його радять дієтологи. Якщо виникає непереборне бажання щось з’їсти, але ви насправді ситі, випийте стакан води. Можете вважати це невеликим обманом вашого організму. Контроль емоцій та стакан води мають допомогти побороти бажання надмірно споживати солодощі.

Жирна їжа

Якщо очі постійно шукають жирну їжу, не завжди справа в емоційних коливаннях. Як варіант, може бути нестача Омега-3. Звичайно, треба проконсультуватись із лікарем. При підтвердженні дефіциту потрібно пропити курс вітамінів, але не забувайте і про раціон харчування. В ньому мають бути риба, авокадо, цільні яйця.

Контролюйте стан здоров’я, при необхідності приймайте вітаміни та зменшуйте у повсякденному житті стрес. Нехай їжа приносить задоволення, наповнює організм енергією, але не стає засобом психологічного захисту.

попередня статтяСоус для найніжнішого курячого м’яса
наступна статтяЩо робити з перерослими огірками
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я