Що не можна робити при посадці озимого часнику: помилки, які гублять врожай

0
Що не можна робити при посадці озимого часнику: помилки, які гублять врожай
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Початківцям дачникам здається, що часник досить просто запхати в землю і більше нічого не потрібно робити. Але досвідчені городники знають, що посадка часнику озимого – справа тонка. Є низка нюансів, які можуть занапастити майбутній урожай.

Сівообіг

Все починається з місця, де планується вирощувати часник. Потрібно враховувати культури, які тут росли.

Ідеальним варіантом вважається грядка після бобових. Але помилкою буде посадити часник після моркви, цибулі, картоплі чи баклажану.

Посадковий матеріал

Часто городники на кулінарні цілі забирають найбільші голівки. На посадку відбирають дрібніші зубчики, що є другою поширеною помилкою.

Через це врожай дрібнітиме рік у рік. Якщо потрібно виростити великі та здорові головки, то потрібно посадити насіння, отримане з таких плодів.

Добрива

Ще одна помилка пов’язана із внесенням свіжого гною для підживлення часнику. Таке добриво призведе до пишної зелені, але головки будуть пухкі та дрібні.

Щоб підгодувати посаджений озимий часник, дачники використовують передусім перегній. Це оптимальний варіант, який дозволяє дати часнику всі необхідні поживні речовини, не призводячи до дисбалансу.

попередня статтяЩо робити, якщо ви забули м’ясо в духовці та страва згоріла
наступна статтяНезвичайне поєднання: салат з печінки тріски та груші
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я