...
ГоловнаКулінаріяДосвідчені господині розкрили секрет, чим замінити молоко в картопляному пюре

Досвідчені господині розкрили секрет, чим замінити молоко в картопляному пюре

Підпишіться на нас:

Класичний рецепт приготування пюре передбачає наявність молока. Без нього смак дещо водянистий та пустий. Молоко ж робить його більш вершковим та легким. Що робити, якщо раптом цього інгредієнта не виявилось в холодильнику. Розповідаємо, чим можна замінити молоко та секрети смачного пюре.

Оригінальний відвар

Для різноманітності можна додати оригінальний смак картопляному пюре ще на етапі варіння. Покладіть у воду, в якій варяться овочі, декілька зубчиків часнику, кріп, лаврове листя, духмяний перець та прянощі.

З відвареної картоплі воду потрібно відцідити в ємність та використати її замість молока. Пюре буде надзвичайно ароматним та насичене смаком. До м’ясних страв воно ідеально підійте.

Куряче яйце

Наші бабусі та прабабусі готували картопляне пюре із додаванням сирого яйця. Зараз мало хто так робить, хоча саме так можна зробити пишне та ніжне пюре. Молоко в даному випадку додавати непотрібно. Зверніть увагу, що яйця мають бути домашні або фермерські.

Сметана чи масло

Картопляне пюре, вершкове масло та сметана — продукти, які ідеально доповнюють одне одного. Після варіння картоплі не зливайте повністю воду. Збережіть її. До неї додайте шматок масла або сметани. Розмішайте та вилийте в пюре. Смачно, насичено та вже менш дієтично.

Смачного!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як замінити томатну пасту в рецепті: найкращі варіанти

У багатьох рецептах перших та других страв часто зустрічається як інгредієнт томатна паста. Але не завжди цей продукт...

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...