...
ГоловнаЗдоров'яМедики розповіли, що буде, якщо їсти картоплю кожен день

Медики розповіли, що буде, якщо їсти картоплю кожен день

Підпишіться на нас:

Картопля — звичний продукт у нашому раціоні харчування.  Її відварюють для других страв, додають до супів, роблять з нею вареники та пиріжки. Овоч цінують за універсальність та смакові властивості. Він поживний, багатий на поліфенолами, які проявляють антиоксидантну та протиракову дію. Картопля — цінний овоч, але чи можна його вживати щодня. Читайте про це у статті.

Факти та міфи

Досить часто можна почути, що від картоплі можна набрати вагу. Можна, але для цього потрібно вживати разом із жирними продуктами. Зварена у мундирі або запечена у духовій шафі — вона не буде становити небезпеки для фігури. Рекомендується обмежувати себе, якщо є складнощі з метаболізмом.

Про холестерин. Смажена в олії або фрі у ресторанах швидкого харчування — це той випадок, коли люди самі псують користь продукту. Але давайте будемо відвертими, це дійсно смачно. Смажена картопля перетворюється у швидкі вуглеводи. Якщо є скарги на хвороби нирок, навіть деруни варто буде виключити з харчування. Високий вміст калію протипоказаний в такому випадку для здоров’я.

Картоплю не рекомендується часто вживати людям із цукровим діабетом. Деякі сорти картоплі мають високий глікемічний індекс. До речі, якщо охолодити овоч після приготування, його негативна дія на рівень цукру зменшиться на ¼.

Австралієць Ендрю Тейлор з міста Мельбурн провів експеримент. Він сів на картопляну дієту. За його словами 99% калорій він отримував саме з цього овоча. Він протримався на дієті цілий рік, скинувши 53,2 кг. Весь цей час він був під наглядом лікаря, здавав регулярно аналізи для відслідковування показників холестерину, цукру, тиску і ін. Вчені скептично ставляться до таких експериментів, але можна подякувати Ендрю Тейлору за такий цікавий досвід.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...

7 популярних питань про вітаміни: перевір, чи всі відповіді ти знаєш

Про сезонний авітаміноз, «уколи краси» та чудеса комплексного прийому вітамінів групи В знають, мабуть, усі. В цій статті...

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни. Вчені все ж...

Чому ми відчуваємо втому після відпочинку на свіжому повітрі і як цього уникнути

Пара годин біля басейну — і вас уже хилить у сон, а якщо провести на свіжому повітрі всі...