...
ГоловнаКулінаріяВ якому посуді краще варити варення: вибираємо між алюмінієм, міддю та нержавійкою

В якому посуді краще варити варення: вибираємо між алюмінієм, міддю та нержавійкою

Підпишіться на нас:

У солодких заготовках на зиму важливі не лише складові та рецепт, але й посуд, у якому буде варитись джем, сироп чи варення. Як в принципі і при приготуванні перших страв також важливо використовувати якісний посуд, тоді і страва буде смачнішою.

Подробиці

Каструльки та тазики з нержавіючої сталі по праву вважаються найкращим посудом для приготування варення. Це пов’язано з тим, що матеріал не входить у реакцію з продуктами.

Саме тому варення, приготоване в ємності з нержавіючої сталі, збереже корисні якості фруктів або ягід і буде дуже смачним.

Крім того, ви можете без побоювань залишати інгредієнти для майбутнього конфітюру в каструлі з нержавіючої сталі, якщо рецепт передбачає кілька етапів.

Незважаючи на те, що мідний тазик – саме той посуд, в якому варили варення ще наші бабусі, він має не лише переваги, але й недоліки.

Мідь відрізняється гарною теплопровідністю, це означає, що вміст ємності готуватиметься рівномірно і не пригорить.

Разом з тим, при нагріванні іони міді вступають у реакцію з аскорбіновою кислотою. Це означає, що вітамінів у такому джемі чи желе не залишиться.

Крім цього, оксиди міді, які можуть потрапити у страву при готуванні, несуть у собі небезпеку для людського організму.

Зрештою, варто сказати кілька слів про алюміній. Як і в попередньому випадку, від використання алюмінієвої каструлі чи миски краще відмовитись, оскільки на її поверхні завжди можна виявити оксидну плівку.

У процесі взаємодії з харчовими кислотами вона руйнується, внаслідок чого частинки речовини, бажаєте ви цього чи ні, стають компонентами страви.

Зробимо висновок – алюмінієвий та мідний посуд можна використовувати для швидкого варіння, але залишати продукти в них не можна. Якщо ж варення готується у кілька етапів, кращий варіант – посудина з нержавіючої сталі.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...

Картопляне пюре без грудочок: хитрощі приготування

Розглянемо кілька секретів приготування картоплі пюре без грудочок. Адже зробити цю страву ідеальною виходить далеко не у всіх. 1.Необхідно...

Чому осідають кекси: грубі помилки молодих господарок

Мало хто здатний відмовитися від десерту до чаю, коли на стіл подаються гарні та пишні кекси. Ця смачна страва...