...
ГоловнаЛайфстайлНе викидайте картопляне лушпиння — помідори на городі скажуть «Дякую!»

Не викидайте картопляне лушпиння — помідори на городі скажуть «Дякую!»

Підпишіться на нас:

В природі все між собою пов’язано. Саме тому органічне добриво для рослин на городі є найкращим вибором. Лушпиння після чищення картоплі зазвичай всі викидають, але досвідчені господарі знають про його цінність для овочевих культур. Чому це так, читайте далі у статті.

Все для вередливих помідорів

Помідори — це одна з найвибагливіших та капризних рослин. Не те освітлення, забагато чи замало вологи, перепади температури, недостатня кількість чи надлишок поживних речовин — будь-що може стати причиною загибелі. І фактор вибору правильного добрива відіграє в цьому ключову роль.

Досвід аграріїв доводить, що магазинні суміші не є єдиним способом підживлення рослин. Натуральні добрива виявляється набагато доступніші, ніж можна було думати. Картопляна шкірка містить в собі великий перелік мінеральних речовин, мікроелементів, які дають помідорам силу до росту. В її складі також є:

  • мінеральні солі;
  • органічні кислоти;
  • крохмаль;
  • глюкоза.

Зменшення відходів, натуральна утилізація, користь, економія коштів на придбання «хімії» — збір та використання картопляного лушпиння має суцільні плюси.

Як зробити добриво

Є два способи використання картопляного лушпиння. Найпростіше — подрібнити та закопати в область кореневої системи рослини. Можна висушити лушпиння в духовці при 200 °C, щоб зберігати його та використовувати за потребою.

Але є ще один дієвий спосіб — він полягає у приготуванні відвару. Для нього можна брати як лушпиння, так і цілу картоплю. Зверніть увагу на тривалість варіння. В першому випадку — 25-30 хвилин, в другому — 20 хвилин.

Відвар треба злити та дати постояти до повного вистигання. Для кращого ефекту перед поливом рекомендується додати краплину йоду. Таке добриво насичене поживними речовинами, тому помідори ростуть із ним набагато краще. Городники кажуть, що це «рідке золото». Його використовують не лише для помідорів, але й для плодових дерев, моркви, буряка, редьки, кущів смородини і ін. До речі, кімнатні рослини також будуть вдячні за таке добриво.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...