Ніжний кекс з лимоном та базиліком за 5 хвилин: все змішати і випікати

0
Ніжний кекс з лимоном та базиліком за 5 хвилин: все змішати і випікати
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Простий рецепт кексу зі смаком базиліка та лимона. Для приготування не потрібні складні інгредієнти та обладнання. Достатньо чаші та вінчика.

Покроковий рецепт, як приготувати кекс з лимоном та базиліком

Складові:

  • Борошно – 360 г
  • Цукор –  240 г
  • Вершкове масло – 240 г
  • Йогурт(кефір) –  200 г
  • Яйця – 4 шт
  • Сік лимона – 1 шт
  • Цедра лимона –  4 шт
  • Базилік – 30 г
  • Розпушувач – 23 г

Цедру краще натирати на цукор. Ефірні олії з цедри вберуться в цукор і кекс буде ароматнішим

  1. У чашу відправляємо цукор і зверху натираємо цедру лимона. Додаємо сік одного лимона, дрібно нарубаний базилік та всі яйця. Перемішуємо вінчиком до однорідності.

2. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі і влити до яєчної маси, не припиняючи помішувати. Борошно просіюємо разом з розпушувачем, додаємо йогурт( можна кефір) і перемішуємо до однорідності. Тісто готове.

3. Випікаємо в розігрітій до 150 ° C духовці приблизно 40-50 хвилин. Готовність перевіряю на сухий сірник. Після випікання даємо кексу трохи охолонути і витягаємо із форми.

Ще гарячий кекс можна подавати відразу, але все таки краще дати кексу час дозріти.

Для цього потрібно загорнути кекс у папір для випічки та прибрати у холод на 3-4 години. За цей час кекс ущільниться, але залишиться таким же ніжним і розсипчастим. Саме час пробувати.

Всередині кекс вологий, видно шматочки базиліка. Поєднання смаків лимона та базиліка – справжнє відкриття. Хочеться готувати знову і знову!

попередня стаття6 головних помилок у спортзалі
наступна статтяІван-чай та його користь: все, що треба знати про приховані ресурси придорожньої трави
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я