...
ГоловнаКулінаріяШеф-кухарі діляться лайфхаком: як покращити цукром смак борщу

Шеф-кухарі діляться лайфхаком: як покращити цукром смак борщу

Підпишіться на нас:

Серед перших страв борщ займає позицію лідера. Він багатий на смак, поживний та завжди неперевершений. Рецепт може один, але кожна господиня робить його по-своєму. Не буває двох однакових борщів. Це є кулінарна аксіома.

Загальне та цікаве про борщ

Найсмачніший борщ виходить, коли бульйон варять з м‘яса на кістці. Традиційно для приготування використовують буряк, помідори, капусту, картоплю, цибулю, моркву. Серед додаткових інгредієнтів можна зустріти квасолю, болгарський перець. І від того, як саме будуть підготовлені ці складники, буде залежати смак страви. Всі названі продукти знайомі кожному, тому уявити готовий борщ не є складною задачею.

А ви знали, що змінити та додати нового «звучання» борщу можна селерою, коріандром, вишневим соком? До речі, останній варіант допомагає стабілізувати буряковий присмак. Але це ще не все.

Цукор — все геніальне у простих рішеннях

Шукати коріандр та селеру для борщу — справа смаку та бажання експериментувати. Теж саме кажуть і шеф-кухарі. Вони пропонують покращити смак звичної страви цукром.

Не сипте цукор до бульйону чи в тарілку перед подачею на стіл. Його використовують на етапі готування зажарки з моркви, цибулі та буряка. Досить 1 ст.л., щоб збалансувати смак овочів. До речі, борщ за ГОСТом обов’язково має в рецепті цукор. Ось такий маленький лайфхак, а результат на всі 100 балів.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...