За допомогою простого та ефективного засобу забудете, що таке шкідники на капусті

0
как отключить карусель обоев
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Сьогодні розповімо про дієву пораду, за допомогою якої можна одним махом позбутися  від шкідників, і зайвих пагонів, і при цьому обійтися без хімікатів на городі.

Якщо ви саджаєте на городі помідори, то ця порада точно вам підійде. Напевно, після кожного пасинкування та обрізання непотрібного листя у вас залишається величезна кількість томатного бадилля, яке доводиться спалювати або викидати. А можна пустити її у справу та приготувати розчин проти шкідників!

Для цього вам знадобляться:

  • 2 кг томатного бадилля або пасинків;
  • Пів кілограма цибулиння;
  • Рідке мило.

Бадилля потрібно заварити в 5 літрах окропу і залишити настоюватися приблизно на години 4. Після цього рідину потрібно процідити і додати дві частини води на одну частину відвару.

Тим часом лушпиння теж потрібно залити гарячою водою (2 літри) і настояти в закритій ємності дві доби (не більше). У цей настій згодом додають 2 літри води та невелику кількість рідкого мила.

Мило потрібне для того, щоб розчин довше випаровувався і краще «чіплявся» за поверхні рослин. Після цього обидва розчини (томатний та цибульний) ретельно перемішують і цим складом обприскують капусту.

До речі, цей розчин ефективний не лише для капусти. Такий розчин захищає від широкого спектру шкідників на різних рослинах, тому рідиною, що вийшла, можна обробляти інші рослини.

А щоб запобігти появі шкідників на капусті, є кілька хитрощів:

  • Після збирання врожаю обов’язково ретельно прибирайте рослинні рештки з грядок.
    Укривайте капусту спеціальними матеріалами. Для багатьох комах це стане перешкодою до відкладання шкідливих личинок.
  • Поряд з капустою садіть часник, кріп та шавлію. Ці рослини містять аромаречовини, які відлякують шкідників та перешкоджають їх розмноженню на листі капусти.

Також не забувайте регулярно прополювати грядки: бур’яни є додатковим фактором ризику та приманяють шкідливих комах.

попередня статтяЯк відмити кухонну витяжку від старого жиру за 15 хвилин
наступна статтяАджика “по-аджарськи” на зиму – без оцту, із зеленню, густа та в міру гостра
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я