Що означає поява липких крапель на орхідеї

0
Що означає поява липких крапель на орхідеї
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Липкі краплі на орхідеї – це поширене явище, з яким стикалися всі власники орхідеї. Якщо виявили липкі краплі, потрібно звернути увагу на здоров’я рослин.

Причини появи

Липкі краплі з’являються не тільки на листі, а й на квітконосах. До основних причин їх появи відносять:

  • Укуси шкідників. Ця причина є небезпечною, тому її потрібно постаратися у першу чергу ліквідувати. Багато смокчучих паразити виділяють солодкий нектар, який залишається на листі. До найпоширеніших шкідників відносять: попелицю, щитівку та кліщів.
  • Позаквітковий нектар. Рослина виділяє солодкі краплі, щоб привабити до себе комах-запилювачів. Нектар є не тільки у орхідей, а й інших рослин.
  • Гуттація. Це фізіологічний процес, при якому рослина самостійно виділяє на поверхні свого листя рідину. Якщо рослина отримує більше води, то зайва волога починає з’являтися на листі.

Щоб позбутися липких крапель, спочатку потрібно визначити причину, яка викликала їхню появу.

Способи усунення липких крапель

При необхідності липкі плями можна просто змити водою, але це не вирішить проблеми. Щоб назавжди позбавитися цього явища, необхідно поліпшити умови утримання орхідеї.

Кожен сорт орхідеї вимагає до себе особливого догляду та правил утримання. Поліпшити умови утримання рослин допоможуть такі рекомендації:

  1. Висвітлення. Світло для цієї рослини є основним джерелом одержання енергії. Його інтенсивність залежить від низки чинників. Також важливу роль відіграє тривалість дня. Квітникарі стверджують, що у кожного сорту орхідеї є свої світлові межі.
  2. Температурний режим. Залежно від температурного режиму орхідеї можна поділити на 3 основні види. Менш вибагливими вважаються сорти, яким підходить помірний температурний режим. Температура має бути в межах від +16 до +28 градусів.
  3. Полив. Вода також є важливою складовою для нормального зростання орхідеї. Якщо кількість вологи не відповідає потребам рослини, можуть з’явитися липкі краплі на поверхні листя.

Це основні фактори, які потрібно враховувати для забезпечення оптимальних умов орхідеї. Появу липких крапель також викликають такі фактори:

  • вологість повітря;
  • тверда вода;
  • погана вентиляція.

Вологість повітря може бути трохи нижчою за показник, який потрібен для оптимального росту рослин. Температура завжди повинна відповідати нормі, оскільки можуть виникнути проблеми.

Підживлення орхідеї

Багато новачків часто припускаються помилок і регулярно підгодовують орхідеї. Однак ці зусилля найчастіше призводять до негативного результату. Якщо рослини перенасичені азотними добривами, можуть виникнути такі проблеми:

  • втрачається імунітет;
  • тканини починають тріскати;
  • рослина часто піддається нападкам шкідників.

Щоб цього не сталося, рекомендується використовувати лише збалансовані комплекси, які не завдадуть жодної шкоди. Орхідеї потребують добрива лише у весняний чи осінній період.

попередня стаття5 секретів, які дозволять приготувати пишні оладки
наступна статтяЯкі кімнатні рослини потрібно поливати підкисленою водою
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я