Експерти назвали два органи, яким дуже шкодить кава

0
Кава
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Дискусію про користь і шкоду кави лікарі та дієтологи ведуть вже багато років. Серед обивателів навіть ті, хто далекий від правильного харчування, знають, що з кофеїном слід бути обережним: не більше 2 чашок на день. Інакше можливе перевантаження судин, гастрит, якщо пити каву на голодний шлунок. Але не всі знають, що кава може також пригнічувати і інші системи організму.

Останнім часом серед адептів ПП в черговий раз набирає популярності тренд на повну відмову від кофеїну. Мода модою, але якщо немає бажання повністю відмовлятися від улюбленого ранкового напою, варто все ж таки прислухатися до порад експертів. Вони одностайні: споживання кави слід обмежувати, зокрема з несподіваних причин.

Кава посилює навантаження на печінку, пише у своєму огляді Harpers Bazaar. Як випливає з публікації, при надлишку кофеїну печінка буквально “виснажається”, так як посилено виробляє ферменти, що його розщеплюють. Так що удар по печінці здатні завдати не тільки жирні, смажені страви, нікотин та алкоголь.

Другий орган який страждає від надмірної кількості кофеїну, – це щитовидна залоза. Як зазначається у публікації, при надлишку кофеїну знижується продуктивність щитовидки, а це знижує імунітет. Тому хоча б у холодну пору року, коли високий ризик підхопити респіраторні захворювання, слід пити якомога менше кави та зігріватися іншими напоями, такими як травяні чаї, какао, напої з цикорія.

Також кава “нейтралізує” важливий вітамін B, знижує вміст в організмі калію, цинку та заліза, а також буквально “вимиває” кальцій з кісток.

Експерти відзначають, що необхідно влаштовувати собі “кофеїновий детокс”, якщо помічено, що для підтримки бадьорості з кожним днем ​​потрібно все більше кави. Зростання потреби в ньому може вказувати на звикання організму.

Цікаво, що при зниженні дозування можна відчути приплив бадьорості. Це тим, що з відмови від штучних стимуляторів організм починає використовувати власні ресурси, щоб забезпечити собі належну працездатність.

попередня статтяНазвані 5 продуктів, що сприяють жироспаленню
наступна статтяДієтологи назвали корисний спосіб приготування яєць
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я