...
ГоловнаКулінаріяЯк правильно додавати соду до випічки, та чи потрібно її гасити оцтом

Як правильно додавати соду до випічки, та чи потрібно її гасити оцтом

Підпишіться на нас:

При приготуванні тіста для кондитерських виробів господині обов’язково використовують соду чи розпушувач. Принцип дії цих інгредієнтів зрозумілий кожній господині, але доволі спірне питання як саме додавати цей продукт.

Подробиці

Багато хто вважає, що соду обов’язково потрібно гасити оцтом і після додавати в тісто, інші вважають таку думку помилковою.

Навіщо гасити соду оцтом

Соду не можна вважати якісним розпушувачем, якщо її використовувати без кислих інгредієнтів.

Під час випікання за високої температури сода розпадеться і виділить вуглекислий газ із водою. Однак такої реакції буде недостатньо, щоб тістечка вийшли пишними та повітряними.

Щоб уникнути появи в тісті присмаку соди, багато господинь гасять соду оцтом, потім додають до тіста. Але це неправильно.

Реакція соди та оцту має відбуватися в тісті, а не в ложці, де зазвичай змішують соду та оцет. Коли частина реакції проходить поза тістом, то й розпушуючий ефект повною мірою не виходить, і тісто залишиться жорстким.

Правильно робити так: сода поєднується з сухими інгредієнтами, а кислота – з рідкими. Після цього тісто швидко замішується та випікається.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...