Три випадки, коли кришкою не потрібно накривати посуд при приготуванні страви

0
Три випадки, коли кришку потрібно відкласти вбік при готуванні
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Практично всі каструлі та сковорідки спочатку мають свої рідні кришки, якими вони укомплектовані на виробництві. Однак це не означає, що без кришки посудом користуватися не можна. Є випадки, коли краще відкласти кришку убік, щоб не зіпсувати страву.

Подробиці

Так в яких випадках при готуванні страви кришки не потрібні:

1.Супи та рагу

При приготуванні густого рагу, бульйонів та супів зайва рідина повинна випаруватись, щоб смак страви залишився насиченим.

Тому борщ, курячий бульйон готують без кришки та на повільному вогні. Виняток можна зробити для страв, які готуються 1-2 години.

2.Обсмажування птиці та м’яса

При смаженні м’яса, риби або птиці, включаючи стейки, філе та котлети, кришка не потрібна. Якщо сковорідку накривати кришкою, то хрумка скоринка вмить розм’якне, а м’ясо випустить сік.

Якщо є побоювання, що продукт не прожариться повністю, його відправляють у духовку, щоб довести до готовності. Тоді вийде і скоринка, і збережеться соковитість.

3.Фрітюр

Рідина, яку виділяють продукти при смаженні на великому вогні, накопичується на кришці і капає в розжарену олію.

Якщо при смаженні у фритюрі каструлю накрити кришкою, то буде небезпечно до неї наблизитися, щоб визначити, на якій стадії готовності знаходяться продукти.

попередня статтяТри рослини, що стримують розростання малини
наступна статтяЯк приготувати смачне овочеве варення
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я