Лайфхаки, як зі звичайної страви зробити кулінарний “шедевр”

0
Цікаві лайфхаки, як зі звичайної страви зробити кулінарний
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

М’ясо – універсальний продукт, який чудово вписується у сніданок, обід чи вечерю. Поспіхом запечений стейк або засмажені котлети теж з’їдаються, але якщо застосувати пару хитрощів, то вони стануть у рази смачнішими:

  • Натирай маслом м’ясо, а не сковорідку. Зазвичай при обсмажуванні м’яса олію наливають на розігріту сковороду. Далі трапляється неприємність: розлітаються масляні бризки, а саме м’ясо прилипає до дна. Щоб цього не сталося, м’ясо та сковорода мають бути абсолютно сухими. Просушіть м’ясо паперовим рушником, а потім натріть його сумішшю оливкової олії та морської солі. Сполосніть і нагрійте сковорідку, на повністю суху сковорідку викладіть шматки м’яса. Обсмажте із кожного боку по дві-три хвилини. Цього достатньо, щоб на поверхні утворилася рум’яна скоринка, а сік ретельно запечатався усередині. Доводити м’ясо до готовності краще не на сковороді, а в духовці. Так воно прожарюється рівномірно і виходить соковитішим.

  • Не шкодуй спецій. М’ясо цікаве тим, що активно вбирає аромати духмяних трав і спецій. Це дозволяє щоразу готувати звичні страви по-новому, надаючи їм оригінальних смакових відтінків. Найбільш піддатливі в цьому плані свинина і курка, яловичина і баранина складніше вбирають прянощі, тому для них варто підбирати більш запашні комбінації. Відмінно підійдуть майоран, базилік, чебрець, орегано, перець чилі, розмарин, шавлія та естрагон. Далі потрібно обваляти шматок м’яса в цій пряно-масляній суміші і відправити нудитися в духовку.

  • Вимочуй м’ясо в маринаді. Щоб не пересушити м’ясо при запіканні, вдайся до нехитрого прийому – вимочування в маринаді. Це може бути гранатовий сік та паприка, червоне сухе вино та томатна аджика, лимонний сік, свіже листя м’яти та часник або соєвий соус, оливкова олія та мед. Після того, як м’ясо промаринується, поклади його на розпечену сковороду і дочекайся, поки м’ясо підрум’яниться з обох боків. Далі переклади його на лист і відправ у попередньо розігріту до 200 градусів духовку.

  • Експериментуй зі смаками. Не бійся додавати до фаршу різні продукти у процесі формування котлет. Наприклад, рис, кабачок, гарбуз, моркву, будь-який твердий сир, свіжу зелень чи яблуко. Вони допоможуть зберегти вологість та збагатити смак та текстуру котлети. Тільки не подрібнюйте продукти в блендері – фарш вийде занадто жирним і котлета втратить форму. Якщо захочеться надати страві ніжнішої консистенції та вершкового смаку, то можна покласти всередину кожної котлети трохи вершкового масла.

  • Перевіряй температуру м’яса. Щоб переконатися в тому, що стейк готовий або кілька різних шматків м’яса дійшли одночасно, потрібно виміряти їх внутрішню температуру. Для цього використовують цифрові зондові термометри, які забезпечують миттєве та точне зчитування температури та виводять її значення на табло. Остання залежатиме від ступеня просмаження, який хочеться отримати: 50-54 градусів – Rare (сире або з кров’ю), 55-59 – Medium Rare (напівсире), 60-64 – Medium (середньопрожарений), 65-69 – Medium Well ( майже просмажений), 70-100 – Well Done (абсолютно просмажений). Завдяки такому корисному девайсу не доведеться переживати, що м’ясо залишилося сирим або пересушилося на сковороді або в духовці. Не квапся відразу ж подавати стейк на стіл – дай йому трохи охолонути і розкрити свій смак.
попередня статтяЕксперти розповіли, як правильно спати, щоб не боліла спина
наступна статтяВ Іспанії сотні птахів раптово впали з неба
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я